На Кіровоградщині долають наслідки негоди (ФОТО)

Лютий 24, 2020 | Новини | Переглядів: 1972 | Коментарі: 0

Протягом дня 24 лютого внаслідок сильного вітру на Кіровоградщині зафіксовані численні випадки обрушення дерев, гілля та різних конструкцій.

Для усунення перешкод та небезпек, що створювали для життєдіяльності населення наслідки негоди, бійці У ДСНС у Кіровоградській області 27 разів виїздили на виклики, з них 22 рази – на прибирання аварійних дерев, що впали на проїжджі частини доріг та лінії електропередач, і 5 разів – для закріплення елементів покрівель будівель.

Так, о 10:50 до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про те, що в смт Голованівськ внаслідок поривів вітру (до 20 м/с) сталося розкриття покрівлі з металочерепиці будівлі Центральної районної лікарні (орієнтовна площа 20х50)

. Об 11:30 проведено позачергове засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому прийнято рішення щодо обмеження доступу до будівлі та проведення відновлювальних робіт.

Від У ДСНС України в області станом на 17:00 24 лютого залучалось 28 одиниць техніки, 108 чоловік особового складу.


Служба порятунку закликає: при штормових попередженнях, коли сила поривів вітру сягає від 15 до 30 м/с, слід вжити заходів безпеки

У приміщенні: Всі вікна в будинку або квартирі при сильних шквальних вітрах повинні бути щільно закриті. При особливо сильних вітрах (ураганах) можна заклеїти вікна клейкими смужками по діагоналі скла (буквою Х), це вбереже від уламків, якщо вітер виб'є скло.
З незасклених балконів і лоджій слід прибрати абсолютно всі предмети, які можуть при сильному вітрі випасти назовні (горщики, банки, ящики, пляшки і т.п.)
На вулиці: Якщо негода застала зненацька, слід триматися якомога далі від великих дерев, рекламних щитів, інших навісних конструкцій, ліній електропередач тощо.
У разі сильного вітру, необхідно сховатися в найближчій будівлі: магазин, бібліотека, торговий центр, під'їзд будинку, кінотеатр.
Слід особливо уважно стежити за тим, щоб не перебувати під великими, старими і гнилими деревами, особливо це стосується тополь, не паркувати під ними автотранспорт.
Бережіть себе!

Прес-служба У ДСНС в області 

На Кіровоградщині долають наслідки негоди

На Кіровоградщині долають наслідки негоди


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool