На Кіровоградщині до органів внутрішніх справ здали більше 90 одиниць зброї

Жовтень 19, 2015 | Новини | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

На території області триває місячник добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів та вибухівки до підрозділів міліції, який стартував 1 жовтня.

З початку його проведення до органів внутрішніх справ жителями Кіровоградщини здано 93 одиниці зброї, з яких 90 мисливських гладкоствольних рушниць, 2 одиниці холодної зброї та реактивний протитанковий гранатомет.
У даний час вирішується питання щодо реєстрації в особисте користування громадян 26 мисливських гладкоствольних рушниць та 2 мисливських ножів, які раніше були не зареєстровані і зберігалися незаконно.
Правоохоронці нагадують, що статтею 263 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
Зокрема носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.
За носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу громадянам загрожує покарання у вигляді штрафу, обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або до трьох років позбавлення волі.
Однак, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.
Статтею 190 КУпАП за порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї передбачено відповідальність у вигляді накладення штрафу від 7 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.
Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною І цієї статті, караються накладенням штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї.

За матеріалами сектору дозвільної системи та державного охоронного нагляду УГБ УМВС України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool