На Кіровоградщині для школярів проводять уроки безпеки (ФОТО)

Жовтень 10, 2023 | Новини | Переглядів: 431 | Коментарі: 0

Заняття у класах безпеки на Кіровоградщині стали унормованою частиною освітнього процесу у навчальних закладах області. У двох закладах загальної середньої освіти Кропивницького класи безпеки працюють за принципом міжшкільних ресурсних центрів, куди за знаннями приходять учні з інших шкіл.

На Кіровоградщині для школярів проводяться уроки безпеки

На Кіровоградщині для школярів проводяться уроки безпеки

На Кіровоградщині для школярів проводяться уроки безпеки


Комплексні уроки безпеки проводилися за участі працівників Служби порятунку на базі класу безпеки ліцею “Лідер”. Цей тиждень розпочав серію занять для школярів на базі класу безпеки у ліцеї “Мрія”.

Рятувальники провели там заняття для учнів 8-9 класів, під час яких діти опановували знання й навички з пожежної, мінної та техногенної безпеки. Вивчали алгоритм дій у разі пожежі в приміщенні та у природному середовищі, засвоювали навички користування вогнегасниками. У супроводі досвідченого сапера опрацьовували тему вибухонебезпеки та дій у разі знаходження боєприпасів та їх не менш небезпечних уламків, а також приміряли піротехнічне спорядження.

За допомогою найсучаснішого обладнання: інтерактивних манекенів, 3D-плакатів, симуляторів та іншої наочності, якими оснащено безпекову лабораторію, школярам набагато легше дається запам’ятовування навчального матеріалу.

А інтерактивні форми та методи навчання, запропоновані рятувальниками, на практиці довели свою ефективність та вже досить активно використовуються освітянами і в інших навчальних закладах.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool