На Кіровоградщині дикорослими грибами отруїлася 57-річна жінка

Листопад 22, 2019 | Новини | Переглядів: 1091 | Коментарі: 0

21 листопада до Долинської центральної районної лікарні була доставлена 57-річна мешканка с. Мирне і в важкому стані госпіталізована до відділення інтенсивної терапії з діагнозом гостре отруєння грибами.

Як з’ясувалося, потерпіла власноруч назбирала грибів (зі слів жінки, схожих на лисички) у полі поблизу с. Мирне. 17 листопада жінка приготувала грибну страву та споживала її.

Через два дні з’явилися перші симптоми отруєння, однак за медичною допомогою жінка звернулася аж 21 листопада. Встановлено, що гриби ніхто, окрім хворої, не споживав, але вдома у жінки залишилося два пакета заморожених грибів, які підлягають знищенню.
Держпродспоживслужба інформує: навіть ті гриби, що вважаються умовно їстівними, можуть спричинити отруєння, наслідки якого дорого обійдуться для здоров’я людини. Тому краще утриматися від їх вживання.

З рекомендаціями щодо профілактики отруєнь грибами можна ознайомитися на нашому сайті, перейшовши за цим посиланням

Інформує пресслужба Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool