На Кіровоградщині cтало більше викидів забруднюючих речовин

Листопад 09, 2018 | Новини | Переглядів: 811 | Коментарі: 0

За інформацією директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олександра Ковтунова, за 2017 рік обсяги викидів забруднюючих речовин у повітря від стаціонарних джерел склали 12,2 тис. тонн, що на 3,4% більше порівняно з 2016 роком, але водночас майже на 16 % менше у відношенні до 2015 року (14,5 тис. тонн).

У розрахунку на 1 особу обсяг викидів у 2017 році по області становив 12,7 кг, що суттєво менше порівняно із сусідніми з Вінницькою (98,4 кг), Полтавською (39,4 кг) та Черкаською (39,4 кг) областями.

Олександр Ковтунов висловив занепокоєння з приводу стану атмосферного повітря у містах обласного значення по окремих речовинах.
Так, по м. Кропивницькому спостерігається перевищення ГДК на рівні 1,3-1,9 по пилу та на рівні 1,0-1,3 по формальдегіду. У м.Олександрії фіксується постійне перевищення на рівні 1,1-1,7 по пилу. За даними Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології у червні та липні 2018 року у Світловодську встановлено перевищення ГДК на рівні 1,3-1,7 по формальдегіду.

З огляду на це, Олександр Ковтунов наголосив на необхідності проведення у зазначених містах таких нескладних, але важливих заходів, як поливання вулиць та збільшення площ зелених насаджень.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool