На Кіровоградщині чоловік з вогнепальної зброї поранив двох поліцейських

Листопад 18, 2015 | Новини | Переглядів: 1217 | Коментарі: 0

Під час припинення правопорушення 73-річний підозрюваний з вогнепальної зброї поранив двох правоохоронців та сам отримав тілесні ушкодження.

У даний час пенсіонер знаходиться в лікувальному закладі. Його дії кваліфіковано за частиною 3 статті 345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Пригода сталася 17 листопада в одному з сіл Кіровоградського району близько 19-ї години. Родина пенсіонерів, перебуваючи вдома, займалася домашніми справами. Через деякий час дружина звернула увагу на незвичну поведінку свого чоловіка. Голова сім’ї почав пояснювати їй дивні речі, хапатися за кухонного ножа через необхідність захищати себе від того, хто начебто от-от має на нього напасти.

Побоюючись за своє життя, господиня вибігла з будинку та подалася до сусідів, аби покликати на допомогу поліцейських.
На місце пригоди негайно прибула слідчо-оперативна група Кіровоградського відділення поліції. Однак, зважаючи на те, що, за інформацією жінки, в будинку є мисливська вогнепальна зброя, було вирішено викликати на місце події працівників роти поліції особливого призначення при Головному управлінні Національної поліції в області.
Щойно поліцейські наблизились до помешкання, 73-річний чоловік здійснив постріл в їх бік внаслідок чого один з правоохоронців отримав вогнепальне поранення плеча на ноги. Травмованого негайно доправили до лікувального закладу.

У цей час пенсіонер продовжував «тримати оборону» ведучи стрільбу з вікон свого будинку. Тривалі перемови з підозрюваним так само не дали позитивного результату. Жертвою чоловіка ледь не стала і його дружина, яка перебувала на вулиці.
Аби вилучити у громадянина зброю якнайшвидше, на місце пригоди прибули працівники відділу швидкого реагування Головного управління Національної поліції в області.

Під час затримання підозрюваний ще раз здійснив постріл у бік правоохоронців, поранив одного з них у живіт та отримав тілесні ушкодження сам.

Пораненим поліцейським 25 та 36 років. Їх обох госпіталізовано до медичного закладу. Так само перебуває в лікарні й пенсіонер.
За цими фактами інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» та частиною 1 статті 121 ККУ «Умисне тяжке тілесне ушкодження».
Обставини події встановлюють слідчі.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції України в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool