На Кіровоградщині частина незаконних забудов може потрапити під «будівельну амністію»

Березень 29, 2018 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Про це під час «круглого столу» на тему «Законодавче та нормативно-правове регулювання архітектурної діяльності» повідомила начальник управління державної архітектурно-будівельної інспекції в області Світлана Бем.

Вона нагадала присутнім, що 22 березня цього року парламентарії ухвалили законодавчі зміни до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», що встановлюють новий термін «будівельної амністії» в Україні.

Громадяни отримають можливість узаконити об’єкти, що відносяться до незначного класу наслідків. Це індивідуальні житлові, садові та дачні будинки, господарські будівлі і споруди площею до 300 квадратних метрів, що збудовані без відповідних документів дозвільного характеру у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року. Також, можна буде легалізувати будівлі та споруди сільськогосподарського призначення, що зведені до 12 березня 2011 року і належать до незначного класу наслідків.

Учасники «круглого столу» обговорили питання підготовки проектно-кошторисної документації на будівництво об'єктів архітектури, а також проведення державної будівельної експертизи. У засіданні взяли участь начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова, представники управління державної архітектурно-будівельної інспекції, філії ДП «Укрдержбудекспертиза» в області, інженери – розробники проектно-кошторисної документації та сертифіковані архітектори. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool