На Кіровоградщині близько 11 тисяч учнів розпочали навчання у новій українській школі

Вересень 04, 2018 | Новини | Переглядів: 691 | Коментарі: 0

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час апаратної наради.

Він підкреслив, що у 2018 році первачки навчатимуться за концепцією "Нової української школи".

"Нова українська школа - це нова філософія освітнього середовища, це 12 років навчання, це новітні методи викладання", - зазначив очільник області. "Цього року за новим стандартом у нас вчитимуться 11 тисяч першокласників".

За словами Сергія Кузьменка, реформа має на меті отримати соціалізованого, комунікабельного випускника, який володітиме декількома мовами, сучасними технологіями, зможе вступати в кращі українські та іноземні вузи.
Голова облдержадміністрації також повідомив, що у 2018-2019 навчальному році на Кіровоградщині працюватиме 74 опорні школи та їх філії.

"Перші опорні школи ми почали створювати у 2016 році у Олександрійському, Новоархангельському та Голованіському районах. Це була непроста робота, яка супроводжувалась численною критикою та піаром політиків". Однак держава продовжує рух на шляху реформи, вкладаючи в освіту солідні ресурси. "Маємо відремонтовані школи, нове обладнання та технічне оснащення, нові автобуси, нові лінгафонні класи, кабінети хімії та фізики".

Сергій Кузьменко принагідно відзначив, що за результатами цьогорічного ЗНО Кіровоградщина значно покращила свої позиції у загальнодержавному рейтингу, піднявшись на 11 місце.

"Маємо позитивну динаміку, а отже можемо говорити, що державні ресурси, направлені в освіту, приносять свої результати". 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool