На Кіровоградщині банда скоїла розбійний напад на родину в Онуфріївському районі

Березень 16, 2017 | Новини | Переглядів: 901 | Коментарі: 0

Автомобіль одного з підозрюваних у вчиненні тяжкого злочину поліцейським вдалося зупинити за годину після пригоди на відстані 10 кілометрів від будинку потерпілих.

Його спільник встиг дістатися Знам’янського району, де після невдалої втечі та затримання заявив, що начебто якраз рухався у напрямку відділення поліції з намірами «здатися».

Пригода сталася 14 березня в одному з сіл Онуфріївського району близько першої години ночі. До будинку місцевого жителя, що перебував вдома з дружиною, гучно постукали в двері. Чоловік, який щойно підвівся з ліжка, від несподіванки відразу їх відчинив. На порозі побачив людей з прикритими балаклавами обличчями, а вже наступної секунди відчув сильний удар в груди. Зловмисники, користуючись фізичною перевагою, заштовхали жертву всередину помешкання, зв’язали чоловіку та його дружині руки і ноги липкою стрічкою та почали вимагати грошові кошти і цінні речі.

Після численних знущань та побоїв нападники розшукали в будинку ключ від сейфу, де господарі зберігали готівку і золоті вироби, зібрали все цінне, що знайшли, та втекли.
Повідомити поліцейським про подію потерпілі, зі зрозумілих причин, змогли лише згодом. 62-річна жінка звільнила зв’язані руки, «висвободила» свого чоловіка та перетелефонувала доньці.
«Прибувши за вказаною адресою, оперативники швидко зорієнтувалися в ситуації. Серед прикмет нападників, що вдалося отримати працівникам карного розшуку, був лише колір легкового авто, який дружина встигла побачити у вікно, коли її чоловік пішов відчиняти двері.
Вже за годину, на відстані декількох кілометрів від місця події, правоохоронці зупинили автомобіль ВАЗ, за кермом якого перебував 31-річний мешканець Знам’янського району. Під час огляду транспортного засобу у салоні було виявлено особисті речі потерпілих, а також маску для обличчя.

Незважаючи на відмову чоловіка співпрацювати зі слідством, досить швидко було встановлено особу й іншого підозрюваного. 26-річний громадянин на автомобілі свого знайомого намагався втекти від переслідування. Коли ж зрозумів, що цього йому зробити не вдасться, заявив, що саме в цей час прямував до поліції, аби «чесно зізнатися» у скоєному», - розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За вчинене особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool