На Кіровоградщині 652 захисні споруди цивільного захисту

Лютий 17, 2022 | Новини | Переглядів: 851 | Коментарі: 0

17 лютого під керівництвом голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулось чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій.

Першим було розглянуто питання стану утримання захисних споруд цивільного захисту на території області та готовність їх до використання за призначенням.

Марія Чорна наголосила, що саме захисні споруди мають надважливе значення на випадок надзвичайної ситуації, оскільки вони несуть функцію забезпечення громадян безпекою.

«На території області налічується 652 захисні споруди цивільного захисту, з яких: 150 сховищ та 502 протирадіаційних укриття. Я буду тримати на особистому контролі приведення в належний стан цих споруд та проведення їх технічної інвентаризації», - зазначила очільниця області.

В ході обговорення було розглянуто розроблену пам’ятку для населення щодо укриття у захисних спорудах, яку буде розіслано по ОТГ району для загалу. Також вирішено провести наради з керівництвом об’єднаних громад району щодо дотримання норм утримання споруд та прийнято рішення щодо проведення повної інвентаризації усіх об’єктів захисних споруд.

За інформацією начальника управлiння з питань цивільного захисту Володимира Слінченка, відсоток готовності захисних споруд області складає 77,76 % від загальної кількості. Також для укриття населення в області використовуються 1144 найпростіших укриттів.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool