На Кіровоградщині 38 тис громадян отримали правові послуги

Вересень 03, 2018 | Новини | Переглядів: 642 | Коментарі: 0

3 вересня 2018 року, під час прес-конференції на тему «Правова допомога поруч», директори місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Кіровоградщини прозвітували про дворічну роботу 18-ти бюро правової допомоги.

Під час прес-конференції директор Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Леонід Кропліс розповів про те, що система безоплатної правової допомоги працює уже шостий рік і вона досить розгалужена.

На Кіровоградщині є чотири центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Регіональний центр у м. Кропивницький, Голованівський місцевий центр, Кропивницький місцевий центр, Олександрійський місцевий центр) та 18 бюро правової допомоги у всіх районах області. Ці центри забезпечують надання необхідної правової допомоги мешканцям області у кримінальних справах, цивільних та адміністративних судових спорах, а також свідкам та потерпілим у кримінальних провадженнях.

Також він повідомив, що з відкриттям бюро правової допомоги в рази збільшилася кількість людей, які змогли звернутися за безоплатною правовою допомогою та отримати її. Насамперед, це мешканці віддалених районів та сіл, адже бюро правової допомоги запрацювали у малих містах та селищах. Так, зокрема, із відкриттям бюро правової допомоги у Кіровоградській області з 1 вересня 2016 року за два роки їх роботи – 38389 мешканців територіальних громад змогли отримати правову допомогу.

«Бюро правової допомоги – це порадник і провідник у правових питаннях. За два роки діяльності, бюро правової допомоги виправдали доцільність свого створення. Адже тільки за два роки роботи, майже 40 тисяч мешканців територіальних громад змогли звернутись за безоплатною правовою допомогою та отримати її, а отже реалізувати та захистити свої права. Багато громадян звертаються повторно та надсилають подяки, це свідчить про відповідний рівень довіри до роботи фахівців бюро», – підкреслив Леонід Кропліс.

Прикладом роботи системи безоплатної правової допомоги, орієнтованої на безпосередній сервіс клієнтам, стали присутні на прес-конференції жителі Кіровоградщини, які розповіли, як за допомогою фахівців бюро правової допомоги змогли вирішити провові проблеми, які тягнулись роками.

Нагадуємо, що основними завданнями бюро правової допомоги є:

 правопросвітництво у територіальних громадах;
 надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій;
 забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів в суді) вразливих категорій громадян;
 забезпечення доступу до електронних сервісів Міністерства юстиції.

Бюро правової допомоги є структурними підрозділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які уже понад три роки працюють у смт Голованівську, м. Кропивницькому та м. Олександрії.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool