Молодих науковців та аспірантів Кіровоградщини відзначено преміями і стипендіями

Травень 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулося засідання обласної комісії з питань підтримки молодих науковців.

На засіданні розглянули звернення наукових установ та вищих навчальних закладів щодо відзначення молодих науковців області обласними преміями, а також молодих аспірантів та докторантів стипендіями облдержадміністрації і облради.

Цього року на розгляд комісії подано 6 комплектів документів молодих науковців – претендентів на обласну премію. Варто зазначити, що ця премія присуджується молодим особам віком до 35 років включно, які працюють в установах, закладах, організаціях та на підприємствах Кіровоградської області, мають вчений ступінь або вчене звання і зробили особистий внесок у розробку актуальних наукових проблем. Важливо, щоб розробки молодих науковців мали практичне значення для соціально-економічного або культурного розвитку Кіровоградщини.

У обласному бюджеті на 2017 рік передбачено 19,2 тисячі гривень на фінансування зазначених премій. І премія складає 9600 гривень (3 мінімальні заробітні плати), ІІ премія - 6400 гривень (2 мінімальні заробітні плати), ІІІ премія - 3200 гривень (1 мінімальна заробітна плата).

Члени обласної комісії переглянули презентаційні проекти усіх молодих науковців, які претендували на отримання премії. Після детального обговорення методом голосування було вирішено І премію присудити Олександру Доренському – старшому викладачу кафедри програмування та захисту інформації Центральноукраїнського національного технічного університету за науковий проект з методології та технології проектування і тестування програмного забезпечення складних систем, який уже активно застосовуються на підприємствах області. ІІ премію отримає Єлизавета Мелешко – кандидат технічних наук, доцент цієї ж кафедри за розробку методів аналізу соціальних мереж з погляду інформаційної безпеки держави. ІІІ премію присуджено Марії Доннік – кандидату педагогічних наук, старшому викладачу кафедри соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, яка презентувала наукову розробку на тему соціалізації вихованців соціального гуртожитку.

Члени комісії також переглянули презентаційні проекти 5 молодих аспірантів ВНЗ області, які подали документи на призначення стипендій облдержадміністрації та обради. При визначенні стипендіатів перевага також надавалася науковим розробкам, що мають практичне значення для соціально-економічного та культурного розвитку області. Після обговорення члени комісії вирішили призначити стипендії у розмірі 1 тисячі гривень Богдані Бабенко – аспіранту кафедри української літератури Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Галині Гороховій – аспіранту кафедри педагогіки та освітнього менеджменту цього ж ВНЗ та Антону Мельніку – аспіранту кафедри економіки та підприємництва Центральноукраїнського національного технічного університету.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool