Молодь Кіровоградщини поділяє європейські цінності

Травень 20, 2018 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Інтерактивний захід з нагоди Дня Європи провів на минулих вихідних у Кропивницькому Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Що цікаво, одночасно у цей день подібні заходи для молоді проходили по всій Україні на базі подібних центрів, і участь в них взяли сотні студентів.

Учасники та учасниці спілкувалися за столиками, розставленими ніби як у кафе, і цей зручний формат дискусії називається «Світове кафе». Хлопці та дівчата не тільки дізналися багато корисної та актуальної інформації, а ще й поспілкувалися одне з одним у приємній та дружній атмосфері, а також отримали яскраві і ґрунтовні матеріали, що їх передали через ініціативу «Team Europe Кропивницький» із Представництва ЄС в Україні.

- Я переконаний, що молодь – це найбільший потенціал і найкраща інвестиція для кожної громади. Але не тільки громада повинна вкладати у молодих людей, вони й самі мають активно включатися у життя свого села, селища, міста, - підкреслив під час вітального слова на початку заходу Олег Яременко, директор Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування. Він наголосив на важливій ролі, що її відіграє молодь у розвитку громад на Кіровоградщині, і анонсував, що вже у червні Центр проведе дводенний тренінг для студентських активістів із районів області та запросив присутніх долучатися до події.

- Метою нашого заходу було підняти усвідомленість теми участі молоді у розвитку громади із використанням європейських цінностей через окреслення всіх складнощів, викликів і можливостей, пов'язаних з цією темою, - коментує радниця з комунікацій Центру Вікторія Талашкевич. За її словами, серйозну підтримку у залученні молоді на захід надав Центральноукраїнський державний будинок художньої та технічної творчості, з огляду на що велика подяка директорці закладу – Ользі Коптєвій, а також методистці – Євгенії Гріднєвій.

- Учасники та учасниці заходу представляли різні навчальні заклади як Кропивницького, так і Знам’янського району, який вже демонструє гарні приклади втілення реформи децентралізації, але все ж потребує інтенсифікації цих процесів в окремих населених пунктах, - коментує ведучий заходу, голова громадської організації «Турбота» Андрій Флоренко.

Його думку поділяє і експертка з моніторингу і оцінки Кіровоградського Центру розвитку місцевого самоврядування Ганна Дядечко. На її думку, протягом заходу вдалося в ігровій, інтерактивній формі як ознайомити молодь із реформою децентралізації та європейськими стандартами життя, так і закласти основи для подальшого вивчення можливостей розбудови зв'язної молодіжної політики на місцях. Окремо хочеться виділити активістів із таких навчальних закладів, як Кіровоградський професійний ліцей сфери послуг, Кіровоградське вище професійне училище, Кіровоградський професійний ліцей побутовою обслуговування, Професійне технічне училище №12 зі Знам’янки, а також Центральноукраїнське вище професійне училище імені М.Федоровського.

Нагадаємо, що Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування постійно надає інформаційну та консультативну допомогу органам місцевого самоврядування і об’єднаним територіальним громадам на Кіровоградщині з питань втілення реформи децентралізації, створення проектів регіонального розвитку, місцевих фінансів та комунікацій. Якщо представникам ініціативних груп потрібні коментарі, консультації чи навчання (а все це – безкоштовно!) від Центру розвитку місцевого самоврядування, телефонуйте будь ласка за номерами: (0522) 32-02-86 або 095-356-35-98 (щодня у будні з 9.00 до 18.00).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool