Між Вінницькою та Кіровоградською областями запущено денний потяг

Травень 11, 2022 | Новини | Переглядів: 1366 | Коментарі: 0

Між Вінницькою та Кіровоградською областями по вузькоколійному маршруту Гайворон – Рудниця запущено ще один, денний, потяг. Вузькоколійний маршрут є найдовшим у Європі - близько 130 км.

«Вузькоколійка наразі активно використовується також переселенцями, які знайшли в регіоні тимчасовий прихисток від війни. Тільки в Гайвороні та Бершаді їх близько 10 тисяч!», – зазначають у відомстві.

Відновлення цього сполучення важливе ще й тому, що вузькоколійна залізниця (ширина колії 750 мм) — це об’єкт історико-культурного та технічного надбання нашої країни, додають там.

На першому «презентаційному» рейсі для преси УЗ запустила традиційні для вузькоколійки раритети: два пасажирські вагони Pafawag та паротяг Гр-280.

Вартість квитка за повним маршрутом становить 32 гривні.

Графік руху на сайті Укрзалізниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool