Міський бюджет Кіровограда у 2015 році складатиме мільярд гривень

Січень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 1011 | Коментарі: 0

Проект міського бюджету Кіровограда готовий до винесення на розгляд міської ради 20 січня. Про це повідомила на прес-конференції начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова.

За її словами, дохідна частина цьогорічного бюджету запланована у розмірі 1,042 мільярда гривень, що на 8 % більше показника минулого року.
Особливістю бюджету 2015 року стало суттєве зменшення – на 15 % бюджетоутворюючого податку на доходи фізичних осіб. Натомість до міської скарбниці надходитимуть кошти від податку на нерухомість, транспортного збору і акцизних податків від роздрібної торгівлі алкоголем, тютюном, пальним.
Любов Бочкова звернула також увагу, що цього року держава бере на себе фінансові зобов’язання по утриманню галузей освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідних субвенцій. На освіту передбачено 181,6 мільйонів гривень, а на медицину міста - 157, 7 мільйонів гривень. У свою чергу, міська влада за рахунок власних надходжень спрямує додатково із загального фонду 6,5 мільйонів гривень у ці дві важливих сфери діяльності.
Держава цього року не передбачила коштів на сніданки учням 1-4 класів. Але у міській раді тепер тривають пошуки варіантів організації харчування дітей. Як варіант, відзначила Любов Бочкова, це може бути зроблено за рахунок зменшення коштів (59 мільйонів гривень), виділених на житлово – комунальне господарство
Благоустрій міста цього року обійдеться міській казні в 24,9 мільйонів гривень, що на 5,5 мільйонів більше, ніж минулого року. А на капітальні ремонти житлового фонду планується витратити30 мільйонів гривень, що майже на рівні минулорічних видатків.
Переведення єдиного поатку із зарахування до бюджету розвитку в загальний фонд міського бюджету спричинило дефіцит першого на рівні 52 мільйонів гривень. Саме таку суму для можливості здійснювати капітальні видатки доведеться перенаправити із загального фонду до бюджету розвитку, підкреслила Любов Бочкова.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool