Минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини (ФОТО)

Листопад 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1733 | Коментарі: 0

У відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбудлась презентація відеопроекту Людмили Френчко «Світ у чуттєвих образах» (минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини).

Колектив Кіровоградського обласного художнього музею висунув кандидатуру Людмили Іванівни Френчко на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «Мистецтвознавство та історія мистецтв» за серію публікацій в пресі (2002-2012рр.), що пропагують образотворче мистецтво серед читачів, та створення відеопроекту «Світ у чуттєвих образах» (минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини) (2012). Презентація відеопроекту відбудеться в рамках ознайомлення громадськості з претендентами на здобуття вищезазначеної премії.
Френчко Людмила Іванівна народилася 4 січня 1949 року у м. Североуральську Свердловської області. В 1973 році закінчила Київський державний університет імені Т.Г. Шевченка за спеціальністю «російська мова та література». З цього ж року почала викладати у ЗОШ №9 м. Кіровограда. У 1984 році закінчила курси екскурсоводів, розробляла екскурсії по місту з питань образотворчого мистецтва та архітектури. З 1987 року викладає у Кіровоградському музичному училищі. У 1996 році закінчила Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка за спеціальністю «українська мова та література». З 2003 року є журналістом газети «Ведомости-плюс». Як кореспондент написала велику кількість статей, присвячених визначним подіям культурного життя Кіровоградщини та видатним діячам образотворчого мистецтва.
У 2009 році стала призером конкурсу журналістських робіт у рамках проекту «Подивимось на світ разом». У 2010 році стала лауреатом обласного конкурсу навчальних проектів за програмою «Intel@Навчання для майбутнього». Неодноразово була відзначена Міністерством культури і туризму України, управліннями освіти, культури і туризму облдержадміністрації. Живе і працює в м. Кіровограді.
Л. Френчко як викладач-методист Кіровоградського музичного училища (російська мова і література, світова література, історія мистецтв) спільно зі студентами створила відеопроект «Світ у чуттєвих образах» (минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини). На сьогодні створено 3 частини цього проекту, який знайомить глядачів із історією образотворчого мистецтва на Кіровоградщині та творчими портретами відомих майстрів. Робота над цим проектом тривала протягом останнього року.

Минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини (ФОТО)

Минуле та сучасне образотворчого мистецтва Кіровоградщини (ФОТО)

Анатолій Кімнатний - завідувач відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool