Міліція:Застереження для мешканців області

Січень 28, 2012 | Новини | Переглядів: 1716 | Коментарі: 0

Прогрес не стоїть на місці. Але з кожним новим технічним досягненням, як правило, з’являються і ті, хто знаходить спосіб використати корисний винахід для власного незаконного збагачення. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Наприклад, пластикові картки – це прості та зручні гаманці. Однак з часу впровадження їх у широке застосування шахраї навчилися провертати різні махінації. Тому власникам слід дотримуватися елементарних заходів перестороги, щоб мінімізувати ризик стати жертвою «кардерів» (людей, які займаються аферами з пластиковими картками).

Запам’ятайте, що пін-код треба зберігати у секреті, номер нікому та ніколи не давати і не показувати. Не можна передавати свою картку іншим людям.
Будьте обережні біля банкомату. Якщо у момент отримання грошей за вашою спиною хтось стоїть, попросіть цю людину відійти, щоб вона не бачила, який код ви набираєте.
Ці поради не нові, але, щоб просте зняття готівки у банкоматі не завершилося прикрощами, слід бути уважними та заздалегідь дізнатися про можливі виверти аферистів. Адже не дарма говорять, обізнаний – значить озброєний.
Отож, по-перше, уважно вивчайте клавіатуру незнайомого банкомату, перед тим, як зняти гроші з рахунку. Трапляються випадки, коли шахраї встановлюють пристрої, з допомогою яких отримують дані про картку. Це спеціальні «насадки» на клавіатуру, які зовні повторюють оригінальні кнопки. Власник картки знімає гроші з рахунку без усяких проблем. Але при цьому підробна клавіатура запам’ятовує усі натиснуті клавіші, у тому числі і пін-код.
Можливий й інший розвиток подій – пластиковий конверт, дещо більший за розмір картки, аферисти вкладають у щілину банкомату. Власник картки намагається зняти гроші, але банкомат не може прочитати дані з магнітної стрічки. А через конструкцію конверта повернути картку не вдається. У цей час підходить зловмисник та говорить, що учора з ним трапилося те ж саме! Щоб повернути картку, треба увести пін-код і натиснути два рази на «Відміну». Власник картки пробує, і, звісно, нічого не виходить. Тоді він вирішує, що картка залишилася у банкоматі і йде, щоб зв’язатися з банком. Шахрай же спокійно дістає картку і потім швидко знімає гроші з рахунку.
Ще одна порада. Вводячи пін-код, прикривайте клавіатуру вільною рукою. Для того, щоб дізнатись чотири заповітні цифри, деякі аферисти залишають неподалік мініатюрну відеокамеру. Самі ж у цей час перебувають у найближчому автомобілі з ноутбуком, на екрані якого відображається введений власником пін-код.
Найчастіше зловмисники добувають реквізити картки з метою подальшого їх використання для купівлі в інтернет-магазинах. Копію картки при цьому робити не обов’язково, а витратити чужі гроші так навіть простіше.
Кожного дня шахраї вигадують все нові і нові способи вас ошукати. Тож будьте уважними та не попадайтеся на гачок аферистів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool