Микола Луханін перевірив хід підготовки до роботи взимку усіх структурних підрозділів Одеського залізничного вузла

Вересень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 935 | Коментарі: 0

Начальник Одеської залізниці Микола Луханін перевірив хід підготовки ряду структурних підрозділів Одеського залізничного вузла до роботи в осінньо-зимовий період.

3 вересня 2013 року було оглянуто ряд структурних підрозділів, зокрема локомотивне депо, станцію, дистанцію сигналізації та зв’язку та дистанцію колії станції Одеса-Сортувальна, а також Одеську дистанцію електропостачання та пункт технічного обслуговування вагонного депо Одеса-Застава-1.
У локомотивному депо Одеса-Сортувальна у рамках підготовки до зими проведено ремонт майже 1,5 тис. м2 покрівлі, відремонтовано будівлі та замінено 26 дерев’яних вікон на металопластикові. За словами начальника локомотивного депо Сергія Карлова наразі створено запас відремотованого лінійного обладнання, матеріалів та запасних частин для ремонту електровозів та тепловозів, кранів на залізничному ходу згідно з встановленими нормами. Окрім того виконано серйозний обсяг робіт з очищення закріпленої за локомотивним депо території: перегони станцій та смуги відведення, території поряд з будинками відпочинку локомотивних бригад станцій Берегова, Одесса-Товарна, території паливних складів – всі території приведені до вимог правил технічної експлуатації залізниць та відповідно до санітарних норм. Покращуючи побутові умови для працівників депо, зокрема слюсарів, нещодавно до пральні депо закуплено нову промислову прально-віджимну машину, яка значно полегшує процесс прання спецодягу.
Начальник станції Одеса-Сортувальна Сергій Сосновський доповідаючи про хід підготовки станції до зими зазначив, що наразі активно проводиться навчання працівників, які вперше приступають до роботи в осінньо-зимових умовах. Форма занять – індивідуальна. Кожен з першозимників закріплений за досвідченим працівником. Вже перевірено стан готовності до роботи в осінньо-зимовий період компресорних установок, які забезпечують стисненим повітрям уповільнювачі, пневмопошту, стаціонарні установки з випробування автогальм у рухомому складі, стан пристроїв пневматичного обдуву централізованих стрілочних переводів, засобів станційного, телефонного, паркового зв’язку, переносних радіостанцій, організації зарядки акумуляторних батарей для радіостанцій, а також освітлювальної апаратури на станції, пристроїв і обладнання механізованих сортувальних гірок та роботу пристроїв і джерел живлення електроенергією, у тому числі дизель-генераторів для забезпечення безперебійного енергопостачання. Слід зазначити, що станція Одеса-Сортувальна відіграє одну з провідних ролей в організації перевізного процесу на Одеській залізниці, адже станція взаємодіє з припортовими станціями. На станції виконуються операції з формування та розформування поїздів за призначеннями та організації їх у вантажні поїзди, технічне обслуговування, комерційний огляд складів поїздів та усунення ймовірних несправностей вагонів, заміна локомотивів і зміна локомотивних бригад. Переробка на сортувальній гірці станції в середньому складає 1,5 тис. вагонів за добу.
В свою чергу дистанція сигналізації та зв’язку забезпечує утримання у налагодженому стані приладів автоматики, телемеханіки і зв’язку, що забезпечують безпеку руху поїздів по дистанції. Начальник дистанції сигналізації та зв’язку Одеса-Сортувальна Олександр Мар’яненко зазначив, що наразі господарство та кадровий склад структурного підрозділу практично готові зустріти зиму, зокрема працівників дистанції забезпечено теплим спецодягом, підготовлено автотранспорт дистанції та станційні системи централизації и блокування, електричної централізації, перевірено автоматику на переїздах, підготовлено диспетчерську централізацію та обладнання гірки, а штат дистанції укомплектовано молодими спеціалістами.
Начальник дистанції електропостачання Олександр Чигир доповів начальникові залізниці щодо ходу підготовки до осінньо-зимового періоду дистанції, яка забезпечує безперервне електропостачання споживачів, що забезпечують процес перевезень. Згідно з планом відремонтовано 300 м2 покрівлі. Швидкими темпами ведуться роботи з перевірки стану та ремонту контактної мережі, ремонту та випробуванню пересувних та стаціонарних дизель-генераторів. Наразі проводяться роботи з забезпечення робітників провідних професій зимовим спецодягом та спецвзуттям.
За інформацією заступника начальника вагонного депо Одеса-Застава-1 з експлуатації Віктора Генні пункт технічного обслуговування вантажних вагонів майже повністю готовий до роботи в осінньо-зимовий період, зокрема доукомплектовано штат працівників та проведено роботу з першозимниками, працівників забезпечено зимовим спецодягом та спецвзуттям, також підготовлено інструмент для прибирання снігу, утеплено вікна та двері виробничих, службово-технічних та побутових приміщень пункту. Тривають роботи з налагодження котлів та перевірка теплової мережі, ремонт фасаду будівлі ПТО.
В ході перевірки структурних підрозділів начальник залізниці Микола Луханін оцінив не тільки стан готовності до роботи в осінньо-зимовий період структурних підрозділів (наявність необхідних матеріалів та обладнання, утеплення приміщень, вчасність завершення ремонтних робіт), а й умови праці залізничників. Традиційно серйозну увагу керманич приділяв питанням зручностей та комфорту працівників залізниці, зокрема, ремонту та чистоті побутових приміщень: перевдягалень, душових, санітарних кімнат, кімнат прийому їжі тощо, адже достойні умови праці та зручне робоче місце зумовлюють високу продуктивність роботи працівників будь-якої пори року, що в свою чергу позитивно впливає на виробничі показники як окремого структурного підрозділу, так і усієї Одеської залізниці.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool