Мешканцям Кіровоградщини нагадують: за «жарти» про замінування передбачено відповідальність

Вересень 19, 2016 | Новини | Переглядів: 830 | Коментарі: 0

Згідно з чинним законодавством України за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності передбачено покарання у вигляді різного строку позбавлення волі. За подібні вчинки дітей до адміністративної відповідальності буде притягнуто їх батьків.

У кожному випадку, обов’язково, для перевірки повідомлень про закладення вибухівки на місце події прибувають слідчо-оперативні групи, фахівці-вибухотехніки, кінологи, рятувальники, працівники медичних та комунальних служб, представники інших відомств. Поки спеціалісти витрачають сили і час на пошуки неіснуючих вибухонебезпечних предметів, хтось саме в цю мить може дійсно терміново потребувати допомоги.

Крім того, через «жарти» про замінування вимушено призупиняється діяльність навчальних закладів, установ, підприємств. Серед населення можуть поширюватися панічні настрої, неспокій, страх за власне та життя і здоров’я рідних.
Працівники поліції в чергове звертають увагу громадян – за подібні кримінальні правопорушення, згідно зі ст. 259 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Якщо такі дії призвели до тяжких наслідків або скоєні вдруге – порушникам загрожує від 4 до 8 років ув’язнення.

За необдумані «жарти» дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки. Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» КУпАП дорослим доведеться сплатити різного розміру штраф.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool