Мешканців Кіровоградщини закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги (ФОТО)

Червень 29, 2022 | Новини | Переглядів: 2604 | Коментарі: 0

Сьогодні у рамках інформаційної кампанії щодо запобігання загибелі людей під час обстрілів в ГУ ДСНС у Кіровоградській області відбувся тематичний брифінг для представників місцевих ЗМІ.
 

Мешканців Кіровоградщини закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Мешканців Кіровоградщини закликають не ігнорувати сигнали повітряної тривоги


Речниця ГУ ДСНС в області Оксана Мачак інформувала журналістів про актуальність проблеми нехтування пересічними громадянами, керівниками громадських закладів, підприємств і організацій сигналу повітряної тривоги.

Заступник начальника Головного управління із запобігання НС Василь Штогрін зазначив, що з 24 лютого в області відбулось 7 ракетних  обстрілів об’єктів різного призначення. Унаслідок вказаних ворожих дій 14 осіб загинуло та 10 травмовано.  

Численні приклади загибелі людей, наприклад, остання масштабна трагедія в Кременчуці, де люди перебували поза укриттям під час оголошення сигналу повітряної атаки, демонструють нагальну необхідність вжити категоричних заходів, аби мінімізувати трагічні випадки унаслідок ворожих атак.

На даний час в області на обліку перебуває 652 захисні споруди цивільного захисту. Відповідно до ст. 19 Кодексу цивільного захисту України питання щодо організації виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту та обліку даних споруд відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування. Перелік та адреси розташування можна отримати у відповідних органах або на сторінках офіційних сайтів органів місцевого самоврядування.

Заступник начальника Головного управління нагадав порядок дій при повітряній загрозі та зазначив, що невідкладно будуть проведені навчання з працівниками торговельно-розважальних центрів з порядку евакуації відвідувачів під час оголошення сигналу повітряної тривоги.

Оксана Мачак нагадала про категоричну заборону публікувати фото чи відео з місця вибухів, прильотів тощо.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool