Мешканці Кіровоградщини з Нового року будуть підписувати два договори на електроенергію

Грудень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 615 | Коментарі: 0

З 1 січня 2019 споживачі електроенергії на Кіровоградщині будуть укладати договори на її постачання і на розподіл.

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook глава НКРЕКУ Оксана Кривенко, нова модель системи договірних відносин на роздрібному ринку електричної енергії та порядок укладення договорів визначені Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКУ №312 від 14 березня 2018 року.

За словами Кривенко, відповідно до норм Закону України «Про ринок електричної енергії» енергопостачальні компанії зобов’язані здійснити відокремлення діяльності з розподілу електричної енергії від інших видів діяльності вертикально інтегрованого суб’єкта господарювання (обленерго), у тому числі шляхом створення електропостачальника.

Нова модель системи договірних відносин на роздрібному ринку електричної енергії та порядок укладання договорів визначені Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312 (далі - ПРРЕЕ).

Відповідно до ПРРЕЕ для забезпечення споживання електричної енергії споживач укладає договори:

1) про надання послуг з розподілу електричної енергії споживачу із оператором системи розподілу;
2) про постачання електричної енергії споживачу із обраним електропостачальником або про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг (для побутових або малих непобутових споживачів).

Договір споживача з оператором системи розподілу переважно стосується технічних параметрів потужності, класу напруги, якості електричної енергії, процедури відключення та підключення.

Договір про постачання електричної енергії передбачає комерційний продаж споживачу електричної енергії як товарної продукції.

Договори про користування електричною енергією (для населення) та про постачання електричної енергії, укладені споживачами з обленерго припиняють свою дію з 01 січня 2019 року. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool