Мешканці Кіровоградщини, будьте пильними, щоб не стати жертвою телефонних та Інтернет-шахраїв

Січень 26, 2018 | Новини | Переглядів: 1002 | Коментарі: 0

На «гачок» аферистів потрапляють громадяни, які беззастережно довіряють незнайомцям. У переважній більшості випадків серед жертв телефонних шахрайств люди старшого віку, на молодших – зловмисники частіше «полюють» під час розрахунків мережею Інтернет. 

Правоохоронці вкотре радять жителям Кіровоградщини виявляти обачність, аби вберегти себе та своїх рідних від біди.

Якщо вам телефонують невідомі, представляючись псевдоправоохоронцями, повідомляють, що з рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги.
Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу.
Негайно спробуйте зв’язатись з рідними, аби з’ясувати, де зараз вони перебувають.
У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки.

ТЕРМІНОВО ТЕЛЕФОНУЙТЕ В ПОЛІЦІЮ ТА ПОВІДОМТЕ ПРО ПОДІЮ.

У випадку, якщо ви вирішили скористатися послугами з купівлі-продажу товарів через Інтернет, обирайте тільки перевірені веб-ресурси.
Уникайте купівлі з попередньою оплатою. Аферисти можуть приховувати свої злочинні наміри під виглядом «вигідних» пропозицій та знижок. У випадку розрахунку за товар на умовах післяплати через службу доставки чи поштове відділення, ви маєте можливість переконатися, що отримаєте замовлене.
Якщо «продавець» чи так званий «працівник» банківської установи під час телефонної розмови намагається під будь-яким приводом дізнатися у вас конфіденційні платіжні дані (пін-код, термін дії чи номер картки, тризначний код безпеки на зворотному боці, sms-паролі), у жодному разі не повідомляйте їх.
Не публікуйте в Інтернет, наприклад на сторінках у соцмережах, свого номеру телефону, який «прив’язаний» до ваших банківських рахунків та карток. Цим також можуть скористатися шахраї.
У разі вчинення стосовно вас шахрайських дій, негайно зверніться до поліції з письмовою заявою, а також з повідомленням про скоєння злочину до адміністрації чи служби безпеки веб-ресурсу або банківської установи.

ПАМЯТАЙТЕ, ЩО ПИЛЬНІСТЬ Є ЗАПОРУКОЮ ЗБЕРЕЖЕННЯ ВАШИХ ГРОШОВИХ КОШТІВ ТА МАЙНА.

Сектор комунікації
поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool