Мешканці Кіровоградщини будьте обережні! Почастішали випадки шахрайства!

Січень 22, 2013 | Новини | Переглядів: 1241 | Коментарі: 0

Незважаючи на численні застереження працівників міліції, жителі Кіровоградщини все ще стають жертвами шахраїв.

Тож т.в.о. начальника УМВС України в Кіровоградській області Руслан Бугринець звернувся до працівників соціальних служб та Пенсійного фонду з пропозицією разом з правоохоронцями проводити профілактичну роботу серед громадян, особливо осіб похилого віку, наголошуючи на обережності та уважності, застерігати їх від необдуманих дій, а також спілкування з псевдо соціальними працівниками.
Так, вже в цьому році кілька жителів області постраждали від дій аферистів.
Нещодавно на подвір’я 81-річної жительки одного з сіл Голованівського району зайшли двоє невідомих, які запропонували їй поміняти гроші на купюри нового зразку. Жінка радо погодилася і винесла 1000 гривень. Один із шахраїв віддав старенькій конверт з «новенькими» грошима. Через деякий час, коли жінка вирішила показати сусідці нові гроші, то виявилося, що вони мають явні ознаки підробки. Потерпіла звернулася до міліції.
Постраждав від дій шахраїв і 82-річний житель Світловодського району, який також поміняв 20 тисяч гривень на начебто нові купюри у псевдо працівника соціальної служби.
Стала жертвою спритниці і 75-річна жителька одного з сіл Світловодського району. Пенсіонерка впустила до помешкання невідому жінку, яка повідомила, що проводить перевірки електролічильників. Шахрайка сказала, що жінці необхідно терміново замінити лічильник на новий та відразу запропонувала свою допомогу, взявши 5 тисяч гривень у пенсіонерки.
А 35-річний кіровоградець також віддав близько 600 гривень двом невідомим, які, підійшовши до нього на одній з вулиць, попросили надати документи для перевірки та показати грошові купюри, які у нього є. Чоловіки сказали, що гроші з явними ознаками підробки та підлягають вилученню. Забравши готівку, шахраї зникли у невідомому напрямку.

Інформацію про ці події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Відкрито кримінальні провадження.

Правоохоронці ще раз звертаються до громадян і застерігають від спілкування із псевдо соціальними працівниками або співробітниками будь-яких інших служб, які не надавши відповідних документів, що підтверджують їх статус чи посаду, пропонують свої послуги. Пам’ятайте, що це можуть бути аферисти, які хочуть збагатитися, скориставшись вашою довірливістю та неуважністю.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool