Мешканці Кіровоградщини! Будьте обережні на водоймах!

Травень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1258 | Коментарі: 0

По літньому теплий травень прискорив початок купального сезону. Все більше відпочиваючих можна побачити на берегах річок та ставків Кіровоградщини.

На жаль, з’являються і повідомлення про випадки загибелі людей на воді через необережність та порушення правил безпеки на водних об’єктах. З початку травня на воді в області загинуло шестеро чоловіків, наймолодшому з них було 28 років, найстаршому – 46.
Працівниками Управління Держтехногенбезпеки проводяться рейди місць масового відпочинку людей біля водойм, під час яких розповсюджуються серед відпочиваючих застерігаючі листівки, перевіряється готовність пляжів до купального сезону.
18 травня такі рейди пройшли у Кіровограді та Кіровоградському районі.
Жителі міста вже давно облюбували для відпочинку берег річки Сугоклеї в районі міського саду, територію колишніх Новомиколаївського та Ковалівського пляжів. На жаль, сьогодні ці місця пляжами назвати не можна. Через відсутність обладнання, рятувальних постів, актів обстеження дна акваторії пляжів ці об’єкти не мають відповідних паспортів. Тож купатися тут офіційно заборонено, про що повідомляють попереджувальні таблички. Для тих, хто нехтуючи забороною, все-таки вирішить зануритися у воду, є плакати з правилами поводження на воді. Зважаючи на робочий день, людей біля водойм майже не було. На Ковалівці вдалося поспілкуватися з декількома відпочиваючими, які завірили, що правила безпеки на воді вони знають та намагаються їх дотримуватися. А от у вихідні, коли тут багатолюдно, порушення трапляються. Можливо наявність попереджувальних табличок змусить когось зупинитися та утриматися від необачного вчинку.
Під час літнього сезону всі водні об’єкти міста та області знаходитимуться під неухильним контролем працівників Держтехногенбезпеки. Приділятиметься увага проведенню роз’яснювальній роботі серед відпочиваючих щодо дотримання правил поведінки на воді. Нагадаємо основні з них:
- купайтися слід тільки у відведених для цього місцях;
- не пірнайте у незнайомих місцях;
- не купайтеся у нетверезому стані;
- не залишайте дітей без нагляду у воді або біля неї;
- не стрибайте у воду з причалів, набережних й інших гідротехнічних споруд;
- під час купання не втрачайте один одного з виду;
- при судомах не панікуйте, намагайтеся утриматися на поверхні води, покличте на допомогу;
- якщо не умієте плавати, не запливайте далеко від берега на надувних плавзасобах, вони можуть підвести у будь-яку мить;
- потрапивши в сильну течію, не пливіть проти неї, використовуйте течію так, щоб наблизитися до берега.

Управління Держтехногенбезпеки в області

Мешканці Кіровоградщини! Будьте обережні на водоймах!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool