Медичні та освітні заклади області повинні мати підключення до швидкісного Інтернету,- Сергій Коваленко

Січень 19, 2018 | Новини | Переглядів: 792 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Коваленка відбулась нарада з питання забезпечення підключення до мережі Інтернет закладів первинної медичної допомоги області, модернізації підключення в окремих навчальних закладах області.

У нараді взяли участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, заступник голови ОДА Андрій Коломійцев, керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, представники провідних Інтернет-провайдерів області.

Розпочинаючи нараду, Сергій Коваленко вказав на те, що сьогодні, із початком медичної реформи, перед усіма місцевими органами влади постало завдання підключення усіх без виключення медичних закладів області до мережі Інтернет, адже одним з ключових положень реформи є введення Національної електронної системи охорони здоров’я "eHealth" та електронного обліку пацієнтів. Крім того посадовець зауважив, що проблеми із користуванням всесвітньою мережею виникають і в низці навчальних закладів, розташованих у сільській місцевості – хоча тут і наявні необхідні підключення, швидкість з'єднань занизька для ефективного навчального процесу.

За словами керівників профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, сьогодні підключення до всесвітньої мережі відсутнє більше ніж у 80 медичних закладів області. Усі загальноосвітні та професійні навчальні заклади Кіровоградщини мають доступ до Інтернет, але майже 300 з них потребують модернізації телекомунікаційних мереж.

Під час обговорення проблеми, учасники наради вирішили, що протягом двох тижнів Інтернет-провайдери відпрацюють пропозиції із забезпечення конкретних об’єктів (шкіл та сільських амбулаторій) швидкісним інтернетом та нададуть їх облдержадміністрації.

"Усі медичні та освітні заклади області повинні мати підключення до швидкісного Інтернету. Розвиток інформаційно-комунікаційних технологій у сільській місцевості – це один з пріоритетів державної політики," – підсумував Сергій Коваленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool