Майже 18 тис. пасажирів пільгових категорій оформили проїзні документи у спеціалізованій касі вокзалу Одеса-Головна

Липень 09, 2014 | Новини | Переглядів: 840 | Коментарі: 0

За 6 місяців цього року у спеціалізованій квитковій касі пасажирського вокзалу Одеса-Головна оформили проїзд 17 тис. 946 пасажирів пільгових категорій.

Вже більше року на пасажирському вокзалі Одеса-Головна працює спеціалізований зал, де мають змогу тимчасово перебувати та оформлювати проїзні документи особи з обмеженими фізичними можливостями, інваліди та учасники Великої Вітчизняної війни та їх супровідники. У залі створено усі умови для зручного перебування під час оформлення проїзду та очікування поїзда, адже зал обладнано зручними місцями для сидіння, квитковою касою, спеціалізованим туалетом. Тут також є телевізор та Інтернет. Для комфортного відпочинку влітку зал обладнано кондиціонером, а в зимовий період передбачено електричний камін. Також для зручності пасажирів використовується принцип електронної черги. Система видачі при вході жетона дозволяє інвалідам не стояти в черзі при оформленні проїзних документів, а підійти до каси після оголошення квитковим касиром свого номеру.
Працівниками пасажирського вокзалу Одеса-Головна зафіксовано зростання кількості інвалідів, які оформляють проїзні документи у касі даного залу. За цей період згідно з попередніми заявками для 275 інвалідів-колясочників оформлено проїзд у спеціалізованих вагонах, обладнаних спеціальними пристроями для доступу до вагонів, купе і туалетів, При надходженні замовлень ці вагони оперативно включаються до складів пасажирських поїздів та курсують за необхідними маршрутами.

*Довідка
У 2013 році від Одеської обласної організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організації інвалідів України» до керівництва вокзалу надійшла подяка за уважне ставлення до пасажирів з особливими потребами, чуйність та небайдужість.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool