Майстриню із Кропивницького відзначили на Міжнародній виставці творчості

Березень 10, 2019 | Новини | Переглядів: 2649 | Коментарі: 0

Учора, 9 березня, у Києві відбулося підведення підсумків та нагородження учасників Міжнародної виставки творчості HANDMADE-Expo «Арт-країна» 2019. Серед двох тисяч претендентів, які подали заявки на участь у цьому форумі, була і наша землячка.

Отже, знайомтесь – Оксана Валеріївна Шарій, головний художник Кіровоградського академічного обласного театру ляльок. Завдяки ідеям та художнім і дизайнерським здібностям, репертуар театру збагатився чудовими постановками з її оригінальною сценографією («Бука», «Сонечко і сніговички», «Ведмідь-рятівник», «Кошеня на ім’я Гав», «Їжачок-хитрячок» та ін.). Крім того, мале фойє театру перетворилося на фантастичну залу з чудовим оздобленням, де глядачів щораз зустрічають дивовижні квіти і нові казкові мешканці. А на театральному подвір’ї, під деревами, виросли гарненькі лялькові будиночки. 

Багато часу художниця приділяє і своєму творчому хобі – постійно вигадує дивовижні вироби. Маючи «золоті руки», майстриня може створити справжні шедеври з будь-яких клаптиків тканини, грудочки тіста, гілочки лози чи паперових смужок.

А два роки тому, невгамовна жага до пізнання нового сприяла зануренню у чарівний світ джутової фантазії. За короткий період у доробку художниці з’явилося півтора десятка неповторно оздоблених книжок, скриньок, годинників, декоративних підставок і таке інше. Далі були неймовірні картини з міфічними персонажами, після перегляду яких у голові народжувався єдиний висновок – такі шедеври не можна приховувати, їх має побачити увесь світ.

Майстриню із Кропивницького,нМіжнародній виставці творчості, HANDMADE-Expo «Арт-країна» 2019.

І ось, найпотаємніші мрії почали здійснятися. Організатори конкурсу запросили Оксану Шарій взяти участь у Міжнародній виставці «Арт-країна» 2019, яка проходить на початку березня у Києві. З десятка запропонованих нею робіт з джута, журі відібрало до показу одразу чотири.

Не зважаючи на те, що майстриня вперше брала участь у форумі такого масштабу, її доробок отримав високу оцінку – спеціальний Диплом, одну з десяти відзнак конкурсу, серед яких: три призові місця і сім спеціальних дипломів. Нагадаємо, що у конкурсі брали участь близько двох тисяч(!) митців.

Тож, наші лялькарі щиро радіють за свою талановиту колегу і вітають Оксану з гідною перемогою. А мешканців та гостей нашого міста, які бажають познайомитися з творчістю майстрині, митці запрошують до театру 21 березня, на відкриття виставки «Джутова фантазія», яку Оксана Валеріївна презентує до професійних свят – Міжнародного дня лялькаря та Міжнародного дня театру. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool