Майстер-клас «Виготовляємо пасхальні мальованки» для дітей та молоді з обмеженими можливостями

Квітень 08, 2017 | Новини | Переглядів: 1224 | Коментарі: 0

Християнський світ наближається до святкування найбільшого з поміж усіх свят – Воскресіння Христового. Віруючі заздалегідь починають готуватися до Пасхи.

Перше і найголовніше це постом та молитвою, також, тілесно – прибирають домівки, печуть паски та готують інші страви, які будуть освячувати в сам день свята. Одним з найважливіших пасхальних атрибутів – є яйце, як символ воскресіння, життя.

Напередодні Великодня, 6 квітня, до Спасо-Преображенського собору завітали сім’ї, які виховують дітей з обмеженими можливостями з Кіровоградської обласної громадської організації батьків дітей з інвалідністю «Серце матері». Також, до храму завітали майстри з Кіровоградського районного центру дитячої та юнацької творчості і провели майстер-клас «Виготовляємо пасхальні мальованку».
Діти та батьки з задоволенням працювали та створювали свої шедеври. Після майстер-класу гостей пригощали чаєм та солодощами.

Протоієрей Іван Шемедюк розповів дітям біблійну історію останніх днів Іісуса Христа на землі, зокрема, про воскресіння Лазаря, торжественний вхід в Ієрусалим, Тайну вечерю, зраду Іуди, засудження первосвящеників, розіп’яття на хресті та воскресіння з мертвих.
Священик зазначив: «У перекладі з древньоєврейської мови слова «пасха» означає «проходження мимо, позбавлення. Тому свято Пасха, пов’язане з воскресінням Ісуса Христа і означає перемогу Бога над дияволом, добра над злом. Христос дав надію всім віруючим людям, зробив їх переможцями смерті, адже, відповідно до заповідей Святого Письма, кожна людина за праведне життя у вічності буде перебувати в раю з Іісусом Христом».

Також, діти дізналися символіку основної пасхальної їжі: паски і писанок. Батьки були дуже вдячні за гарно проведений час.

Християнський світ наближається до святкування найбільшого з поміж усіх свят – Воскресіння Христового. Віруючі заздалегідь починають готуватися до Пасхи.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool