«Мандруємо Кіровоградщиною»: у музеї мистецтв відкрили виставку

Липень 18, 2020 | Новини | Переглядів: 830 | Коментарі: 0

У вікні будівлі відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію репродукцій картин з фондового зібрання музею «Мандруємо Кіровоградщиною».

Експозиція нараховує 20 світлин, на яких зображена Кіровоградщина з її багатим історичним минулим, різноманітними та неповторними ландшафтами і привабливими для туризму місцями.

Мальовнича природа нашого степового краю надзвичайна. Поля межують з лісами, уздовж рік ростуть тополі, клени, акації, до води схиляються верби. Нема в степу ані швидких рік, ані високих гір, ані непрохідних лісів. Зате є рівнина та простір до самого обрію. Влітку тут стигнуть пшениця, кукурудза, соняшник.

Візитними картками Кіровоградщини туристичної є заповідники «Хутір Надія», дендропарки «Веселі Боковеньки» і Онуфріївський, міський Кропивницький дендропарк, Чорний ліс, дохристиянське капище Монастирище, та багато інших пам’яток, більшість із яких включена до екскурсійних маршрутів.

У вікні будівлі відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» розгорнуто експозицію репродукцій картин з фондового зібрання музею «Мандруємо Кіровоградщиною».

В експозиції представлені репродукції робіт художників, які передають велич степу фарбами на полотні та картоні, аквареллю та гуашшю на папері. Багато митців активно приймають участь у пленерах, зокрема: «Кіровоградщина очима художників», проведення якого було започатковано в 1999 році нашим музеєм. Під час цих пленерів митці відтворюють красу української природи у своїх творах.

Літо, відпустки – чудовий час для мандрівок, зокрема рідним степовим краєм. Мандруйте Україною, досліджуйте рідну область офлайн або ж з художниками-земляками!

Тетяна Костенко
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool