Маємо забезпечити всі умови для спокійної і стабільної діяльності аграріїв,- Сергій Кузьменко

Січень 16, 2018 | Новини | Переглядів: 1004 | Коментарі: 0

На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час засідання обласного оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі та обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств. 

У засіданні взяли участь заступник голови ОДА Андрій Коломійцев, очільники профільних департаментів ОДА, керівництво обласної прокуратури, головного управління Нацполіції в області, головного територіального управління юстиції в області, представники громадських організацій та сільгосппідприємств.

Звертаючись до присутніх, Сергій Кузьменко зазначив: "Кіровоградщина – аграрний регіон. Ми маємо понад 2 мільйони гектарів чорноземів, близько трьох тисяч фермерських господарств, сотні аграрних формувань, які сьогодні працюють і сплачують податки до бюджетів. Відповідно, переконаний, що аграрний сектор буде стабільно працювати, а сільське господарство буде локомотивом розвитку Кіровоградщини. Тому наше завдання – створити умови, щоб аграрій мав можливість виконувати свою головну функцію – вирощувати врожай".

Разом з тим, очільник області констатував, що на Кіровоградщині як і в Україні, на жаль, існують проблеми, пов’язані з рейдерством. Декілька таких випадків мали місце в області минулого року і вже на початку нового року. "Завдання влади і правоохоронних органів - створити всі умови, щоб фермери мали можливість спокійно працювати на Кіровоградщині", - підкреслив Сергій Кузьменко.
Водночас, голова ОДА подякував членам штабу за проведену у 2017 році роботу. "Маємо певні здобутки. Ми змогли знайти підтримку з боку народних депутатів щодо реалізації законодавчих змін у державній реєстрації, що дозволило ліквідувати прогалини, якими користувались недобросовісні громадяни для захвату підприємств". Крім того, Міністерством юстиції прийнято рішення на користь окремих сільськогосподарських підприємств області, які зазнали рейдерських атак.

"Разом з аграріями, прокурором, начальником поліції ми систематично зустрічалися для того, щоб знайти можливість вирішення проблеми рейдерства в аграрному секторі. Дякую всім за цю роботу", - підкреслив Сергій Кузьменко.

За інформацією заступника начальника - начальника слідчого управління головного управління Національної поліції в області Дем'яна Таршина, минулого року за заявами громадян відкрито 9 кримінальних проваджень (4 напади на сім'ї голів фермерських господарств, 1 крадіжка з домоволодіння фермера, 2 випадки пошкодження майна, 2 факти нанесення тілесних ушкоджень та незаконне використання земельної ділянки). Розкрито розбійні напади на фермерів Олександрійського та Добровеличківського районів. Що стосується минулорічного рейдерського захоплення господарства у с. Бережинка, за даним фактом відкрито два кримінальних провадження, які нині розглядаються в суді. По окремих випадках триває розслідування.

Учасники штабу підбили підсумки роботи обласного оперативного штабу з протидії рейдерству в аграрному секторі за 2017 рік, а також обговорили низку пропозицій, що стосувались профілактичних заходів щодо особистої безпеки аграріїв та захисту їхніх господарств.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool