Люди втомилися їсти дірку від бублика, працювати на чужині за безцінь, тихо вмирати в злиднях, - Герой України В'ячеслав Веремій

Лютий 16, 2019 | Новини | Переглядів: 735 | Коментарі: 0

14 лютого у Києві відбулася презентація книги «Веремій В'ячеслав. Правда життя журналіста». 

Мати загиблого журналіста представила книгу про свого сина, який віддав своє життя за краще майбутнє України. 

У прес-центрі НСЖУ відбудася презентація книги на яку прийшли родичі , друзі, колеги загиблого журналіста.
Слова з журналістського блокноту В`ячеслава Веремія, коли він був поранений на Майдані в око та лежав у лікарні, вражать своєю щиріст`ю та проникають прямо в серце. Секретар НСЖУ Зоя Шарикова зачитала рядки із цього блокноту:

«Я пишу з одним оком, бо друге поранене. Якщо в мене не стане й іншого, я буду писати в темряві. Якщо в мене віднімуться кінцівки, я знайду спосіб писати і до останнього подиху. Саме за цим я прийшов на Майдан. Я прийшов за правдою, яку мав донести до людей, бо я журналіст… Мені випала можливість жити і творити, коли викупана в крові Україна тільки зараз почала ставати на ноги й здобувати незалежність: люди втомилися їсти дірочку від бублика, працювати на чужині за безцінь, тихо вмирати в злиднях… А поряд вимуштрувані маєтки із золота й кришталю, парки дорогих авто… Але тут нас не зламати. Господи, допоможи мені піднятися. Моя зброя – це слово, іноді воно сильніше за неї».

« Вилікувавши око, В’ячеслав знову пішов на Майдан. Така відданість справі - відповідь на всі несправедливі закиди, які ще час від часу лунають. Книгу, яку сьогодні презентують, видано на кошти, що родина отримала від держави за загибель свого рідного у часи Майдану. Вирішили вкласти їх у вічну пам'ять про свого найдорожчого сина, чоловіка, батька», - сказала Зоя Шарикова

«Вшанування пам’яті В’ячеслава Веремія - особливий захід для всієї журналістської спільноти. І хоча від смерті Героя України минуло 5 років, але журналіст не йде з життя, його слово, його громадянська позиція не вмирають. Для нас усі ці роки принциповим було разом із колегами вимагати справедливості і покарання вбивць В’ячеслава. Ми постійно привертали увагу до цієї справи й нині тиснемо на правоохоронну систему, аби добитися справедливого покарання», - наголосив Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool