Лісівники Кіровоградщини розпочинають акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках»

Березень 21, 2017 | Новини | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

В усьому світі сьогодні відзначається проголошений Генеральною Асамблеєю ООН Міжнародний день лісу. Його гасло цьогоріч - «Ліси та енергія».

За традицією в цей день в Україні розпочинається ініційована Державним агентством лісових ресурсів України Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Триватиме вона до Дня довкілля, який відзначатиметься 15 квітня.

Лісівники залучатимуть до створення лісових насаджень громадськість, студентську та учнівську молодь, представників влади та засобів масової інформації. Працівники лісу пропагуватимуть знання про ліс, проводитимуть заняття у навчальних закладах, читатимуть лекції, присвячені збереженню лісів. Це робитиметься, в першу чергу, з метою донесення до суспільства ідеї про необхідність дбайливо ставитися до навколишнього середовища та лісу - зеленого багатства країни.

Також буде проведено екскурсії для учнівської молоді та громадськості, майстер-класи з посадки дерев, різноманітні культурно-пізнавальні заходи для школярів. Для старшокласників лісівники відкриють двері своїх підприємств у день профорієнтації.
Ветеранам галузі буде присвячено захід «Ліс єднає покоління», випускників сільських шкіл залучатимуть до акції «Озелени Батьківщину».
Обласний захід з посадки лісу проходитиме у зеленому масиві Чорноліського лісгоспу. Крім цього, відбудуться конкурс на кращий твір та малюнок «Людина і ліс» та 9-й обласний зліт шкільних лісництв.

Під час Тижня лісу працівники лісового господарства подбають про благоустрій садиб лісництв, лісгоспів та території державного лісового фонду.

У нинішньому році створення лісів у Кіровоградській області заплановано на площі 725 га. Лісовідновлення на зрубах буде проведено на площі 480 га. Нові, захисні насадження працівники лісу створять на 245 га. У т. ч. весною планується створити 100 га захисних насаджень і висадити 450 га лісу на зрубах.
Увесь посадковий матеріал вирощено кіровоградськими лісівниками у власних лісових розсадниках. Це 4,8 млн. штук сіянців лісових порід. Для вирощування сіянців під посадку лісу у наступні роки буде висіяно насіння у розсадниках на площі близько 3 га та в коробах – на площі понад 5 200 кв. м.

Також в ході весняної лісокультурної кампанії планується створення 14 га плантацій новорічних ялинок.
Лісогосподарські підприємства пропонують декоративний садивний матеріал для озеленення населених пунктів, організацій, навчальних закладів і приватних садиб. Для реалізації населенню у лісгоспах виростили 145 тис. штук саджанців декоративних порід.

Обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до жителів Кіровоградщини з пропозицією долучитися до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» і посадити своє дерево. Бережіть і примножуйте ліс - він віддячить усім нам здоровим і безпечним довкіллям!

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool