Лисиця розгулює в Кропивницькому

Січень 15, 2021 | Новини | Переглядів: 1233 | Коментарі: 0

Відео з такою назвою набирає популярності в соцмережах останні декілька днів. Чому дика тварина опинилася в місці проживання людей та чи може це нести загрозу?

Тварина, помічена на відео, дійсно схожа на лисицю. Лисиця ж є звіром достатньо осілим, тобто для неї невластиві часті міграції. Водночас нормальною поведінкою лисиці як дикого звіру є намагання уникнути контактів з людьми, тварина зазвичай уникає населених пунктів.

Те, що лисиця все ж забігла в місто, може свідчити про аномальну поведінку, яка характерна при захворюванні на сказ. Точно підтвердити чи спростувати діагноз сказу можна лише при проведенні лабораторної експертизи біоматеріалу. Та наразі основним завданням є виключити саму можливість поширення вірусу сказу серед інших тварин. Диним надійним способом профілактики є вакцинація проти сказу.

Як відомо, сказ - це невиліковне захворювання, проти якого не існує ліків. Єдиний метод боротьби зі сказом - проведення щорічної вакцинації всіх домашніх улюбленців. Тож, у звязку з появою дикої лисиці в місті, Кропивницька міська ветеринарна лікарня закликає власників собак і котів обов'язково провести щеплення. Вакцина проти сказу в ветлікарні є БЕЗКОШТОВНОЮ. Все, що необхідно, - звернутися зі своїм улюбленцем до ветлікаря. Адреса: м.Кропивницький, вул.Преображенська, 94б 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool