Єлисаветградківська сільська лікарська амбулаторія вже працює

Січень 15, 2019 | Новини | Переглядів: 1006 | Коментарі: 0

В смт Єлисаветградка Олександрівського району завершили будівництво та оснащення нової сучасної амбулаторії. 

Це одна із десяти типових амбулаторій, збудована на Кіровоградщині у рамках президентської ініціативи "Сільська медицина". На завершальному етапі будівництво ще 8 амбулаторій. До цього в області відкрили такі ж амбулаторії в Протопопівці та Панчевому.

З роботою закладу ознайомилися голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко та голова Олександрівської райдержадміністрації Ольга Борота.

Керівництво області та району поспілкувались з медичним персоналом, а також оглянули кабінети амбулаторії та житло лікаря. Побаченим залишились задоволені, адже в приміщенні створено комфортні і затишні умови як для пацієнтів, так і медиків.
На будівництво амбулаторії загалом витрачено більше 5,6 мільйонів гривень (частка державного фінансування 4,7 млн. грн., місцеві бюджети – 624 тис. грн). Будувала фірма ТОВ "АРКОБУДМОНТАЖ".

Амбулаторія укомплектована лікарями та медичними працівниками. У кабінетах нові меблі та сучасне обладнання. Як і передбачає програма "Сільська медицина", заклад отримав сучасний автомобіль "Renault Duster", що придбано за кошти державного бюджету. Вартість службового транспорту - півмільйона гривень.

Сучасне медичне обслуговування у Єлисаветграці отримуватимуть понад п’ять тисяч осіб у тому числі із Михайлівки, Підлісного, Ясинового, Букварки та Лісового.

Оглянувши лікувальний заклад, голова облдержадміністрації повідомив, що протягом 2018-2019 років за державною програмою в області буде збудовано 18 нових амбулаторій. "10 уже введено в експлуатацію, решту відкриють найближчим часом", - зауважив Сергій Кузьменко.
Керівник області також анонсував один із важливих цьогорічних проектів в охороні здоров'я. "Маємо намір об'єднати заклади у селах, районах і містах в єдину систему медичних послуг, поєднавши їх із Єдиним координаційним центром екстреної медичної допомоги. Мова йде про єдиний інформаційний простір для лікаря і пацієнта", - підкреслив Сергій Кузьменко. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool