Кропивницький: зловмисник угнав автомобіль

Серпень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 1033 | Коментарі: 0

35-річний раніше судимий кропивничанин замкнув знайомого у гаражі й викрав його автомобіль. За такі дії зловмиснику загрожує до 12 років ув’язнення.

Пригода сталася наприкінці липня. Із заявою про угон автомобіля «Toyota RAV 4» до Кіровоградського відділу поліції звернувся 41-річний місцевий житель.

Як з’ясували правоохоронці, потерпілий познайомився з підозрюваним за декілька днів. Після спільної рибалки місцевий житель разом з новим товаришем розпивали спиртні напої у його гаражі. Скориставшись тим, що власник під дією алкоголю заснув, зловмисник вирішив заволодіти його автомобілем. Закривши господаря у оглядовій ямі гаражного приміщення, він завів автомобіль та поїхав. Наступного ранку зловмисник повернувся, щоб залишити продукти харчування. Він зазирнув до гаражу, але власника автівки там вже не було. Зрозумівши, що чоловік зумів звільнитися й, можливо, вже звернувся до поліції, кропивничанин залишив транспортний засіб на одній із вулиць обласного центру, попередньо діставши з нього акумулятор. Запчастину він продав за 300 гривень, а кошти витратив на власні потреби.

Потім зловмисник вирішив ще заробити грошей, продавши вже саму автівку, і попрямував до столиці. Але й там йому не вдалося втілити в життя свій задум.
«Після невдалої оборудки з продажу чоловік залишив машину в одному з районів столиці й повернувся до Кропивницького, де й був невдовзі викритий працівниками карного розшуку, - розповів т.в.о. начальника Кіровоградського відділу поліції Дмитро Авдієнко. – Зловмиснику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом)».
Тим часом столичні патрульні виявили автомобіль, перевірили його по відповідній базі й з’ясували, що транспортний засіб перебуває в угоні. Після цього автівку було евакуйовано до місцевого органу поліції та згодом повернуто власнику.

Наразі підозрюваному обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт. Триває досудове розслідування. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

За матеріалами Кіровоградського відділу поліці ГУНП в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool