Кропивницький: відбувся семінар для голів квартальних комітетів

Листопад 02, 2016 | Новини | Переглядів: 829 | Коментарі: 0

2 листопада працівники У ДСНС в області провели семінарське заняття для голів квартальних комітетів Подільської районної у місті Кропивницькому ради, на якому одним із головних питань було дотримання громадянами правил пожежної безпеки у зимовий період.

Фахівці пожежно-рятувальної служби акцентували увагу присутніх на причинах, через які найчастіше стаються пожежі у приватних будинках мешканців обласного центру: несправна або перевантажена електромережа, користування несправними або саморобними побутовими електроприладами, несправності систем індивідуального опалення, порушення правил експлуатації печей, груб, електричних камінів, необережність під час паління або паління в ліжку.

Фахівець навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Микола Стець нагадав головам квартальних комітетів основні правила пожежної безпеки у період опалювального сезону, розповів, як користуватись вогнегасниками та як поводитись, якщо опинились в осередку пожежі.

Усі, хто користується пічним опаленням повинні знати: непочищені від сажі димоходи, наявність тріщин, а також нехтування вимогами пожежної безпеки – прямий шлях до пожежі. Варто бути уважними і тим, хто має газове опалення: використовувати лише прилади заводського виробництва, а у разі їх несправності звертатися за допомогою до фахівців відповідного профілю.

Рятувальники наголосили: якщо ж все-таки пожежа трапилась, негайно телефонуйте за номером «101», не ризикуйте своїм життям і здоров’ям!
На останок рятувальники роздали усім присутнім застережні листівки, у яких йдеться про пожежну безпеку у зимовий період.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool