Кропивницький: відбулись навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на об’єкті

Жовтень 31, 2016 | Новини | Переглядів: 811 | Коментарі: 0

31 жовтня у м. Кропивницький відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення та державного пожежно-рятувального загону №1 з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Кіровоградській центральній районній лікарні.

На території об’єкта розташовано 10 будівель, у тому числі поліклініка, головний корпус, дитяче відділення, харчоблок, відділ соціального забезпечення Кіровоградського району, водолікувальне відділення, котельня, пральня, гараж, центральне стерилізаційне відділення.

Оскільки лікарня – це об’єкт з постійним масовим перебуванням людей, виникнення пожежі може призвести до масштабних наслідків. З огляду на це дана установа відноситься до потенційно небезпечних об’єктів.

За тактичним задумом внаслідок короткого замикання в приміщені на 3-му поверсі головного корпусу відбулося загорання меблів та оздоблення приміщення. В результаті виникла пожежа, яка розповсюдилась по приміщенню. В момент загорання працівники ушкоджень не отримали. Виникла загроза поширення пожежі на суміжні та вище розташовані приміщення.

31 жовтня у м. Кропивницький відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом аварійно-рятувального загону спеціального призначення та державного пожежно-рятувального загону №1 з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в Кіровоградській центральній районній лікарні.

У процесі ліквідації умовної надзвичайної ситуації учасники навчань вивчили оперативно-тактичну характеристику районної лікарні, зокрема загальні відомості про об’єкт, пожежне навантаження та найбільш небезпечні місця при виникненні пожежі, систему забезпечення пожежної безпеки, характеристики інженерного обладнання, ймовірні шляхи розповсюдження вогню та шляхи евакуації персоналу. Зокрема рятувальники потренувались злагоджено та оперативно працювати з пожежною й аварійно-рятувальною технікою та обладнанням з дотриманням правил безпеки праці, керівництво – оцінювати оперативну обстановку та, виходячи з цієї оцінки, організовувати проведення пожежно-рятувальних робіт, взаємодіяти з допоміжними службами та обслуговуючим персоналом. Працівники лікарні відпрацювали алгоритм дій при виникненні аварійних ситуацій та потренувались у застосуванні первинних засобів пожежогасіння.

У навчаннях були задіяні 25 чоловік особового складу та 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення та державного пожежно-рятувального загону №1.

За результатами тренуання з’ясовано, що мета навчань – вивчення особливостей ведення оперативних дій, способів та методів ліквідації надзвичайних ситуацій на конкретному потенційно небезпечного об’єкті – досягнута.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool