Кропивницький: відбулася регіональна прес-конференція

Вересень 18, 2019 | Новини | Переглядів: 642 | Коментарі: 0

У Кропивницькому відбулася регіональна пресконференція, присвячена питанням ролі системи безоплатної правової допомоги в Україні, обговоренню тенденцій її розвитку та кращого досвіду. 

Початком дискусії стала перша Київська міжнародна конференція з безоплатної правової допомоги, яка відбулася 10-12 вересня за участі експертів та представників систем безоплатної правової допомоги з різних країн. Тема конференції — «Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості».

Під час конференції презентований український досвід з надання безоплатної правової допомоги соціально незахищеним категоріям громадян, обговоренні питання доступності та якості правових послуг.
Регіональні пресконференції стали продовженням дискусії щодо тенденцій та перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, правових інновацій та кращого досвіду.

«Соціальна справедливість є одним з найважливіших принципів правової держави. Доступ до правосуддя є засобом гарантування рівних можливостей для всіх. Саме тому, першоосновою нашої діяльності є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до правосуддя, незалежно від рівня матеріального забезпечення. Адже для клієнтів, які не мають можливості самостійно винайняти адвоката, безоплатна правова допомога - це останній шанс на справедливість», – наголосила заступниця директора Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області Олена Шишкарьова.

Також вона нагадала, що на Кіровоградщині діють чотири центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та 18 бюро правової допомоги, у яких можна отримати правову інформацію, консультацію та роз’яснення, скласти заяви, скарги, процесуальні та інші документи правового характеру, отримати доступ до вторинної правової допомоги та медіації, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Були представлені відеоролики з реальними історіями клієнтів, які змогли захистити свої порушені права завдяки підтримці адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги.

«Для того, аби суб’єкти права на безоплатну правову допомогу знали свої права та можливість їх захисту через систему безоплатної правової допомоги, фахівці центрів проводять правопросвітницькі заходи серед населення та беруть участь у реалізації правопросвітницьких кампаній Міністерства юстиції України. Представлені кейси успішних справ є яскравим доказом того, що за свої права треба і варто боротися. Результати роботи фахівців центрів та адвокатів дають клієнтам впевненість та відчуття справедливості», – підкреслила Ольга Рибак, директорка Голованівського місцевого центру з надання БВПД.

Своїми життєвими історіями поділилися клієнти, запрошені до участі у заході.

Директор Олександрійського місцевого центру з надання БВПД Анатолій Руденко навів приклади успішних практик надання безоплатної вторинної правової допомоги фахівцями центрів та бюро. Зокрема, до Світловодського бюро правової допомоги звернулося 29 колишніх працівників заводу металевих конструкцій ТДВ «Об’єднання Дніпроенергобудпром» з письмовими зверненнями про надання безоплатної вторинної правової допомоги у стягненні нарахованої, але не виплаченої заробітної плати. В результаті плідної праці працівників Світловодського бюро правової допомоги по 24 позовам були прийняті судові рішення про задоволення позовних заяв в повному обсязі, по 5 справах укладені мирові угоди.

Участь у регіональній пресконференції взяли представники системи безоплатної правової допомоги регіону, громадських організацій, адвокати, партнери.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool