Кропивницький: в центрі міста відбулася акція (ФОТО)

Квітень 15, 2022 | Новини | Переглядів: 1596 | Коментарі: 0

Напередодні Міжнародного дня культури на майданчику Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася вулична акція «Весна. Книга. Бібліотека».

У рамках акції, була представлена книжкова виставка, яка знайомила мешканців міста та гостей з художніми та публіцистичними творами сучасних українських авторів.

Бібліотекари відділу обслуговування користувачів пропонували перехожим взяти участь у літературних іграх. Так, у «Літературному бутерброді» потрібно об’єднати автора, назву його твору та головного героя. Наприклад, Леся Українка – «Лісова пісня» - Мавка. Умови гри «Що робити?» - до іменників підібрати правильні дієслова, тобто утворити словосполучення. Наприклад, книгу (що робити?) розгортати; вуха – розтуляти; очі – розплющувати.

Мовознавча гра «Як українською?» пропонує найти український аналог таким запозиченим словам, як «референт», «акцент», «маклер» або «стікер».

Також, відвідувачам було представлено й цікаві інтелектуальні розваги, зокрема ребуси за тематикою «Бібліотека»: книга, автор, журнал, виставка та інші.

Учасники акції завзято проявляли свої знання і кмітливість та отримували сувеніри від бібліотеки.

Напередодні Міжнародного дня культури на майданчику Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулася вулична акція «Весна. Книга. Бібліотека».
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool