Кропивницький: в ОДА розглянули питання щодо функціонування ДП «Укрветсанзавод»

Липень 11, 2018 | Новини | Переглядів: 735 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулась нарада, під час якої обговорили ситуацію на кіровоградській філії державного підприємства Укрветсанзавод

Як зазначив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук, питання утилізації продуктів тваринного походження для нашого регіону є надзвичайно актуальним.

Філія заводу, що розташована в Грузькому Кіровоградського району, з 26 липня 2017 року призупинила прийом відходів на невизначений термін. Через відсутність державної підтримки у підприємства виникли труднощі з виробничо-фінансовою діяльністю. Будівлі підприємства знаходяться в аварійному стані, обладнання морально і фізично застаріле. Також відсутній керівник та працівники філії. Територія заводу, де у зв’язку із халатною діяльністю попереднього керівника накопичилося близько 2,5 тон кубів відходів, охороняється.

За його словами, стан наявних на території області скотомогильників не в змозі забезпечити у повному обсязі захоронення тваринних рештків. Потужні місцеві товаровиробники ("Ятрань", "Черняхівські ковбаси" та "Соколівський м'ясокомбінат") утилізують відходи на найближчих підприємствах сусідніх областей, у зокрема у Черкаській області.

Для врегулювання проблеми з утилізацією тваринних рештків керівником Держпродспоживслужби запропоновано побудувати на території філії заводу гідроізоляційні лагуни для перетворення відходів на органічне добриво. З метою реалізації зазначеного проекту до профільного Міністерства буде направлено звернення з роз’ясненням шляхів вирішення проблеми та клопотанням про виділення на ці цілі коштів із державного бюджету.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool