Кропивницький: в ОДА розглянули питання щодо функціонування ДП «Укрветсанзавод»

Липень 11, 2018 | Новини | Переглядів: 756 | Коментарі: 0

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулась нарада, під час якої обговорили ситуацію на кіровоградській філії державного підприємства Укрветсанзавод

Як зазначив начальник головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук, питання утилізації продуктів тваринного походження для нашого регіону є надзвичайно актуальним.

Філія заводу, що розташована в Грузькому Кіровоградського району, з 26 липня 2017 року призупинила прийом відходів на невизначений термін. Через відсутність державної підтримки у підприємства виникли труднощі з виробничо-фінансовою діяльністю. Будівлі підприємства знаходяться в аварійному стані, обладнання морально і фізично застаріле. Також відсутній керівник та працівники філії. Територія заводу, де у зв’язку із халатною діяльністю попереднього керівника накопичилося близько 2,5 тон кубів відходів, охороняється.

За його словами, стан наявних на території області скотомогильників не в змозі забезпечити у повному обсязі захоронення тваринних рештків. Потужні місцеві товаровиробники ("Ятрань", "Черняхівські ковбаси" та "Соколівський м'ясокомбінат") утилізують відходи на найближчих підприємствах сусідніх областей, у зокрема у Черкаській області.

Для врегулювання проблеми з утилізацією тваринних рештків керівником Держпродспоживслужби запропоновано побудувати на території філії заводу гідроізоляційні лагуни для перетворення відходів на органічне добриво. З метою реалізації зазначеного проекту до профільного Міністерства буде направлено звернення з роз’ясненням шляхів вирішення проблеми та клопотанням про виділення на ці цілі коштів із державного бюджету.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool