Кропивницький: в ОДА проаналізували стан справ у галузі фізичної культури та спорту

Серпень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 877 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Уляна Соколенко поінформувала про спортивні досягнення спортсменів області у першому півріччі. 

Окрему увагу було приділено питанню щодо оновлення матеріально-технічної бази закладів галузі фізичної культури і спорту.

Так, станом на 1 серпня проведено 37 обласних спортивно-масових заходів, у яких взяли участь 4422 учасника. У 5 міжнародних змаганнях виступили 29 осіб у складі національних збірних команд. Кращі результати у цих змаганнях показали Олег Дорощук (срібна нагорода в Чемпіонаті з легкої атлетики) та Ярослав Ткач (бронзова нагорода на кубку Європи та чемпіонаті Європи зі скелелазіння серед юніорів).
"Вдалий старт маємо у чемпіонаті Європи з бейсболу, в якому українська збірна здобула перемогу у групі С", - відзначила посадовець.
Чемпіонат відбувся з 23 по 28 липня цього року. У ньому взяли участь національні збірні команди Румунії, Грузії, Естонії, Угорщини та України. Цей чемпіонат став початком відбору на літні Олімпійські ігри, які відбудуться у 2020 році у Токіо.
Уляна Соколенко нагадала, що область і місто Кропивницький вперше приймали змагання такого рівня. Вона подякувала усім, хто долучився до організації та проведення чемпіонату Європи з бейсболу.

Ближчим часом вихованці наших спортивних шкіл братимуть участь у чемпіонаті Європи з гімнастики спортивної (Англія), кубку Європи з дзюдо (Румунія), у чемпіонаті Європи з важкої атлетики (Іспанія). Також спортсмени посилено готуються до участі у чемпіонатах світу та Європи з традиційного карате, таеквандо ІТФ, бойового самбо, більярдного спорту.
За її словами, нинішнього року Кіровоградщина прийматиме декілька національних чемпіонатів, а саме: з гімнастки спортивної, велосипедного спорту, легкої атлетики, традиційного карате, бейсболу.

Як зазначила Уляна Соколенко, активну участь в обласних спортивних змаганнях серед команд ОТГ, районів та міст протягом першого півріччя брали Олександрівський, Долинський, Новомиргородський, Олександрійський, Гайворонський, Кіровоградський, Петрівський, Новоархангельський, Знам’янський райони та Новоукраїнська ОТГ.
Що стосується оновлення матеріально-технічного бази галузі, посадовець виокремила декілька знакових проектів, що реалізуються цього року на Кіровоградщині.

Станом на 2 серпня в області завершено роботи з будівництва 10 спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям. Завершується спорудження таких майданчиків в Кропивницькому та Устинівці. Основним проектом другий рік поспіль залишається спорткомплекс СДЮШОР №2. На його реконструкцію з державного бюджету виділено майже 18 млн. грн., а також субвенцію соцекономрозвитку окремих територій – 18,4 млн. грн., співфінансування з обласного бюджету 2,1 млн. грн.
Крім того, у 2018 році за кошти обласного та державного бюджетів придбано обладнання для СДЮШОР №2 загальною вартістю 206 тис. грн. та СДЮШОР "Надія" – на суму 721 тис. грн.

Також у поточному році з обласного бюджету виділено 673,5 тис. грн на придбання спортивного обладнання та інвентарю для обласних закладів спорту. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool