Кропивницький: в ОДА проаналізували стан справ у галузі фізичної культури та спорту

Серпень 06, 2018 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Уляна Соколенко поінформувала про спортивні досягнення спортсменів області у першому півріччі. 

Окрему увагу було приділено питанню щодо оновлення матеріально-технічної бази закладів галузі фізичної культури і спорту.

Так, станом на 1 серпня проведено 37 обласних спортивно-масових заходів, у яких взяли участь 4422 учасника. У 5 міжнародних змаганнях виступили 29 осіб у складі національних збірних команд. Кращі результати у цих змаганнях показали Олег Дорощук (срібна нагорода в Чемпіонаті з легкої атлетики) та Ярослав Ткач (бронзова нагорода на кубку Європи та чемпіонаті Європи зі скелелазіння серед юніорів).
"Вдалий старт маємо у чемпіонаті Європи з бейсболу, в якому українська збірна здобула перемогу у групі С", - відзначила посадовець.
Чемпіонат відбувся з 23 по 28 липня цього року. У ньому взяли участь національні збірні команди Румунії, Грузії, Естонії, Угорщини та України. Цей чемпіонат став початком відбору на літні Олімпійські ігри, які відбудуться у 2020 році у Токіо.
Уляна Соколенко нагадала, що область і місто Кропивницький вперше приймали змагання такого рівня. Вона подякувала усім, хто долучився до організації та проведення чемпіонату Європи з бейсболу.

Ближчим часом вихованці наших спортивних шкіл братимуть участь у чемпіонаті Європи з гімнастики спортивної (Англія), кубку Європи з дзюдо (Румунія), у чемпіонаті Європи з важкої атлетики (Іспанія). Також спортсмени посилено готуються до участі у чемпіонатах світу та Європи з традиційного карате, таеквандо ІТФ, бойового самбо, більярдного спорту.
За її словами, нинішнього року Кіровоградщина прийматиме декілька національних чемпіонатів, а саме: з гімнастки спортивної, велосипедного спорту, легкої атлетики, традиційного карате, бейсболу.

Як зазначила Уляна Соколенко, активну участь в обласних спортивних змаганнях серед команд ОТГ, районів та міст протягом першого півріччя брали Олександрівський, Долинський, Новомиргородський, Олександрійський, Гайворонський, Кіровоградський, Петрівський, Новоархангельський, Знам’янський райони та Новоукраїнська ОТГ.
Що стосується оновлення матеріально-технічного бази галузі, посадовець виокремила декілька знакових проектів, що реалізуються цього року на Кіровоградщині.

Станом на 2 серпня в області завершено роботи з будівництва 10 спортивних майданчиків для міні-футболу зі штучним покриттям. Завершується спорудження таких майданчиків в Кропивницькому та Устинівці. Основним проектом другий рік поспіль залишається спорткомплекс СДЮШОР №2. На його реконструкцію з державного бюджету виділено майже 18 млн. грн., а також субвенцію соцекономрозвитку окремих територій – 18,4 млн. грн., співфінансування з обласного бюджету 2,1 млн. грн.
Крім того, у 2018 році за кошти обласного та державного бюджетів придбано обладнання для СДЮШОР №2 загальною вартістю 206 тис. грн. та СДЮШОР "Надія" – на суму 721 тис. грн.

Також у поточному році з обласного бюджету виділено 673,5 тис. грн на придбання спортивного обладнання та інвентарю для обласних закладів спорту. 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool