Кропивницький: в обласному госпіталі створено достойні умови для якісного лікування

Лютий 09, 2017 | Новини | Переглядів: 1160 | Коментарі: 0

Сьогодні голова облдержадміністрації разом із представниками засобів масової інформації відвідали один із стратегічних об’єктів медичної галузі Кіровоградщини – обласний госпіталь для ветеранів війни, в якому завершуються ремонтні роботи.

Масштаби реконструкції вражають - медичний заклад за досить короткий термін (4,5 місяці) зазнав разючих якісних перетворень як в зовнішньому вигляді, так і в медичному обслуговуванні. І не дивно, адже в рамках реалізації проекту у закладі замінено внутрішні інженерні мережі водопостачання, каналізації, електропостачання та електроосвітлення, замінено ліфти, влаштовано примусову вентиляцію, систему автоматичної протипожежної сигналізації.

Облаштовано бойлери та кондиціонери. Загалом ремонтними роботами було охоплено майже 3 тим. кв. м. госпіталю. Особливу увагу у проекті відведено енергозберігаючим технологіям – утеплено покрівлю та фасад, замінено вікна. Все це дасть можливість установі заощаджувати витрати на опалення.

Екскурсію оновленою будівлею госпіталю провів його керівник Геннадій Сябренко. Сергій Кузьменко та журналісти оглянули відремонтовані палати, оснащені кондиціонерами і бойлерами, терапевтичне відділення, операційний блок, лабораторію, палату інтенсивної терапії, де наразі знаходяться на лікуванні 9 пацієнтів, двоє з яких - учасники АТО. Всі вони облаштовані новими меблями та передовим медичним обладнанням, на придбання яких витрачено близько 3,5 млн. грн. За словами Геннадія Сябренка, загалом заклад розрахований на 250 пацієнтів. Нині тут лікується 217 осіб, серед яких 71 учасник антитерористичної операції.
Геннадій Сябренко підкреслив, що в обласному госпіталі створено всі умови для того, щоб він був універсальним - не лише лікував хворих, а й надав послуги з реабілітації.

Проект, за словами голови облдержадміністрації, реалізовано за кошти Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету, на який спрямовано більше 26 мільйонів гривень. - Унікальність проекту полягає в тому, що ми змогли його реалізувати у стислі терміни, не зупиняючи лікувального процесу, - підкреслив Сергій Кузьменко.
- Приємно відзначити, що у нас в області є достойний медичний заклад, у якому учасники АТО, афганці, учасники другої світової війни, ветерани праці мають можливість отримати належну медичну, психологічну допомогу та оздоровитися, - зауважив очільник області і додав, що всі ці послуги є абсолютно безкоштовними. – Лікування і харчування пацієнтів закладів фінансується за рахунок обласного бюджету.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool