Кропивницький: в обласній прокуратурі відбулася оперативна нарада (ФОТО)

Січень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 921 | Коментарі: 0

Під головуванням прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області у 2017 році та визначено першочергові завдання на 2018 рік.

Захід відбувся за участі заступників прокурора області, керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області, очільників місцевих прокуратур та їх заступників.

Нарадою зазначено, що минулого року органи прокуратури області насамперед спрямовували зусилля на розв’язання проблемних питань прокурорської і слідчої діяльності та якісну реалізацію визначених оновленим законодавством повноважень. Завдяки спільним зусиллям усіх правоохоронних відомств регіону вдалося досягти позитивних зрушень у питаннях протидії злочинності. Зокрема, упродовж останніх трьох років на Кіровоградщині спостерігається зниження рівня злочинності. У тому числі і підліткової. Спостерігається тенденція до зменшення і загальної динаміки рівня злочинності. Упродовж 2017 року на 9,9% менше обліковано кримінальних правопорушень ніж за попередній рік. Зменшилась кількість тяжких злочинів та злочинів проти власності.

Одночасно зросла кількість виявлених правоохоронними органами злочинів про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та у сфері обігу наркотичних засобів.
Досягнуто позитивних результатів у протидії кримінальній корупції. Так, зросла кількість виявлених злочинів про хабарництво на 53,5%, у тому числі про одержання хабара на 69%.

Значно збільшилась кількість направлених до суду обвинувальних актів. Вдвічі збільшено кількість скерованих до суду кримінальних проваджень у бюджетній, земельній, лісовій сферах.
Результативною була також позовна робота прокурорів у сфері земельних відносин. Попереджено незаконне відчуження і повернуто у державну та комунальну власність 2,3 тис га земель, нормативна грошова оцінка яких складає 18 млн грн.

Незважаючи на суттєві законодавчі обмеження у сфері ювенальної юстиції, прокурорам вдалося запобігти порушенням конституційних прав дітей під час розслідування, розгляду кримінальних проваджень та поміщення неповнолітніх до місць несвободи. Поновлено права 561 дитини.
Разом з тим, не залишились поза увагою присутніх ряд важливих питань діяльності органів прокуратури, які потребують вирішення та реалізації уже нинішнього року.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи органів прокуратури.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Під головуванням прокурора Кіровоградської області Анатолія Коваленка відбулася оперативна нарада, на якій обговорено результати роботи органів прокуратури області у 2017 році та визначено першочергові завдання на 2018 рік.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool