Кропивницький: в обласній прокуратурі проведено оперативну нараду

Серпень 02, 2016 | Новини | Переглядів: 1118 | Коментарі: 0

Сьогодні, у прокуратурі Кіровоградської області під головуванням прокурора області Анатолія Коваленка проведено оперативну нараду, де обговорено стан представництва держави у бюджетній сфері та стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях вказаної категорії.

Відкриваючи нараду Анатолій Коваленко зазначив, що захист інтересів держави у бюджетній сфері є одним із основних напрямів роботи прокуратури Кіровоградщини.

«Нині держава переживає надскладний період реформ. Ефективність їх проведення залежить від неухильного та належного виконання всіма без винятку суб’єктами правовідносин бюджетного законодавства. Роль прокуратури у вказаному процесі очевидна - протидія порушенням законів про бюджет як кримінально-правовими засобами так і у порядку представництва інтересів держави»,- зазначив прокурор області.

Так, прокуратура процесуально керує досудовим розслідуванням трьох десятків кримінальних проваджень, де встановлені експертизами збитки рахуються мільйонами гривень. По ряду із них досудове розслідування завершено. Як приклад, прокурор області розповів про завершення двох кримінальних проваджень. Одне із них відносно посадовця ТОВ «Консалтинг ЛТД», яким завищено вартість проведених за бюджетні кошти робіт на суму близько 400 тис грн. Інше - по директору Макіївського училища №178, яким незаконно нараховувалися собі премії.

Крім того, упродовж цього року прокурорами пред’явлено позовів щодо захисту інтересів держави у сфері використання бюджетних коштів на суму понад 1 млн грн. Сума, на яку задоволено позови, склала біля 850 тис грн. Щодо 2,5 млн грн вживаються заходи до їх реального стягнення до бюджету.

Завершуючи нараду очільник прокуратури Кіровоградщини наголосив на необхідності вивчення керівниками місцевих прокуратур на піднаглядних територіях питань законності витрачання бюджетних коштів, у тому числі на ремонт доріг, потреби лікарень, шкіл, приміщень сільських, селищних, міських рад, районних державних адміністрацій тощо. Крім того, в полі зору прокурорів повинна залишатися діяльність комунальних підприємств, що надають послуги населенню, які нині дуже вартісні. «Витрачанню кожної бюджетної гривні повинна бути надана належна правова оцінка», - підсумував прокурор області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool