Кропивницький: у обласний музей передано картину відомого майстра пензля

Грудень 13, 2017 | Новини | Переглядів: 966 | Коментарі: 0

11 грудня 2017 року до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею передано картину відомого майстра пензля, художника-земляка Івана Григоровича Савенка (1924 - 1987).

Картину із РФ привіз і передав племінник митця Андрій Петрович Савенко. 

На картині зображений портрет бабусі Андрія Петровича, матері Івана Григоровича Євдокії (Явдохи) Пазенко.

Сприяли передачі і взяли участь у заході відомі науковці - історик, краєзнавець, кандидат економічних наук Владислав Анатолійович Сердюк,
краєзнавець Віктор Миколайович Кир'ян та голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор Державного архіву Кіровоградської області Олег Олександрович Бабенко.
17 грудня 2017 року минає тридцять років з дня смерті митця.

На Батьківщину він повертається одним із найважливішим написаним ним твором - портретом матері, який було передано до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею:
Савенко І.Г. "Хлібороб Євдокія Пазенко", 1969р., полотно, олія; 120 х 96,5 см

Також, 11 грудня 2017 року, до фондів музею історії Долинського району було передано декілька ескізів митця.

Тетяна Ткаченко

11 грудня 2017 року до фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею передано картину відомого майстра пензля, художника-земляка Івана Григоровича Савенка (1924 - 1987).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool