Кропивницький: у художньому музеї презентовано експозицію «Майстер натюрморту»

Березень 01, 2019 | Новини | Переглядів: 1596 | Коментарі: 0

1 березня 2019 року в обласному художньому музеї презентовано експозицію «Майстер натюрморту» до 75-річчя від дня народження художника-земляка, члена Національної спілки художників України Віктора Перепічая.

Вшанування наших видатних майстрів пензля з нагоди професійного свята, до дня народження, або, на жаль, смерті, є логічною і дуже важливою складовою музею, який давно виборює статус Музею мистецтв. Багато заходів відповідного спрямування внаслідок дефіциту експозиційної площі та щільного виставкового графіку відбуваються у форматі невеликих експозицій, які все ж таки дають можливість відвідувачу сформувати уявлення про рівень таланту окремо взятого митця. Саме таку мету переслідує і розгорнута в обласному художньому музеї експозиція творів Віктора Перепічая.

Він народився 1 березня 1944 року в селі Ганнінське Кіровоградської області. У 1976 році закінчив Київський державний художній інститут, навчався в Національній Академії образотворчого мистецтва та архітектури на живописно-педагогічному факультеті (майстерня В.Г.Пузирькова). У період з 1976 по 2003 рік працював художником-оформлювачем і художником-живописцем у Художньому фонді України та на педагогічній ниві в якості викладача Кіровоградської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна.
Постійний учасник чисельних виставок різного рівня, чиї твори зберігаються в багатьох приватних колекціях різних країн, він, однак, не часто балував місцевих шанувальників образотворчого мистецтва своїми виставковими проектами, залишаючись для багатьох із них, на жаль, маловідомим.

Кропивницький, у художньому музеї, презентовано експозицію «Майстер натюрморту»


Віктор Володимирович – художник унікальний, зі своїм неповторним творчим «Я». Його картини легко впізнати завдяки самобутній манері написання полотен з відсутнім чітким окресленням зображення, дещо прозорого, але при цьому фактурного і лаконічного. Фахівці вважають художника чудовим колористом та відзначають його пейзажі з краєвидами рідного міста та українського села, які створюють відповідний настрій, дивують, радують, заспокоюють за рахунок дивовижного поєднання яскравих фарб з пастельними напівтонами. У повній мірі ця манера написання картини знайшла свій прояв і в сповнених краси, гармонії, спокою, тиші натюрмортах художника, спрямованих на створення настрою, пробудження певних почуттів, гру уяви тощо. До таких відноситься і презентована в експозиції картина Віктора Перепічая «Натюрморт з кавуном», яка красномовно ілюструє характерне для художника дивовижне поєднання кольорів, що є його своєрідною візитівкою. А талант високопрофесійного портретиста наглядно засвідчує інша робота майстра - «Портрет ветерана» (1987), виконана у кращих традиціях реалістичного живопису. Обидві картини були передані до фондового зібрання обласного художнього музею власником галереї «Єлисаветград», почесним членом Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України Миколою Цукатовим, що є чудовим зразком партнерства на культурно-просвітницькій ниві.

Олег Юрченко


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool