Кропивницький: у брифінгу взяли участь керівники чотирьох обласних відомств (ВІДЕО)

Квітень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 1292 | Коментарі: 0

27 квітня в Управлінні ДСНС України у Кіровоградській області відбувся брифінг на тему: «Пожежна безпека в екосистемах Кіровоградської області. Забезпечення публічної безпеки та порядку в період травневих свят», у якому взяли участь керівники чотирьох обласних відомств – пожежно-рятувальної служби, поліції, лісового господарства та екологічної інспекції.

У своєму виступі начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк детально зупинився на негативних наслідках пожеж у екосистемах, причинах їх виникнення, статистиці та закликав громадян робити усе можливе, щоб їм запобігти.

«Порівняно з минулим роком, на території області спостерігається тенденція до зменшення пожеж у природних екосистемах та у лісах зокрема, – підкреслив Віталій Миронюк. – Ми б хотіли, щоб так зберігалось і надалі».

Звичайно, спільними зусиллями рятувальників, поліції, лісівників та екологів вживаються усі можливі заходи щодо попередження пожеж. Зокрема активно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, спільні рейди у місцях масового відпочинку в лісах та населених пунктах, прилеглих до лісових масивів. Як повідомив Віталій Миронюк, в Управлінні ДСНС в області забезпечено готовність до гасіння лісових пожеж пожежно-рятувальних автомобілів підвищеної прохідності з великим запасом води та інженерної і спеціальної техніки, на випадок залучення пожежної авіації для гасіння лісових пожеж на території області визначено понад сто місць посадки, а також природні та штучні водойми для забору води пожежними автомобілями та вертольотами, уточнено карти-схеми лісових насаджень по кожному лісництву, з чітким визначенням лісонасаджень підвищеної небезпеки (сосна, модрина, ялина, ялиця і под.) та створено оперативний резерв паливно-мастильних матеріалів.

Традиційно, найбільший ризик виникнення пожеж у лісах та на відкритих територіях припадає на весняні свята, коли люди масово виїжджають на відпочинок на природу, розкладають багаття та смажать шашлики. Тому у цей час і рятувальники, і поліція працюватимуть у посиленому режимі. 

Детально про заходи, що вживаються правоохоронцями в області для забезпечення публічної безпеки, порядку, протидії злочинності під час травневих свят, поінформував присутніх начальник ГУ НП України у Кіровоградській області полковник поліції Сергій Кондрашенко.
Наталя Ревенко, очільниця Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства, запевнила, що лісівники у період свят також посилено пильнуватимуть пожежну безпеку у лісових масивах області, та поінформувала громадськість, що вже зроблено у цьому напрямку.

Начальник Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області Микола Власенко звернувся до присутніх на брифінгу представників обласних мас-медіа з проханням поінформувати жителів Кіровоградщини, що за порушення правил пожежної безпеки, які призводять до пожеж в екосистемах, існує адміністративна та кримінальна відповідальність, та детально розповів про види і розміри покарань.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool