Кропивницький: рятувальники відвідали фестиваль «Етно-фешн у книжковому містечку»

Вересень 30, 2019 | Новини | Переглядів: 746 | Коментарі: 0

Одним із пріоритетних завдань пожежно-рятувальної служби Кіровоградщини є попередження виникнення надзвичйних подій і ситуацій на території області.

Тому рятувальники у своїй щоденній діяльності активно популяризують серед населення регіону, і особливо – серед дітей та молоді, відповідальне ставлення до питань власної безпеки, збереження власного життя та здоров’я, дотримання у повсякденному житті правил безпеки. Нерідко заходи виховного спрямування проводяться спільно з працівниками інших зацікавлених відомств.

30 вересня Управління ДСНС України у Кіровоградській області долучилось до проведення чергового Фестивалю молодіжної книги на вулиці Дворовій у м. Кропивницький. Організували «Етно-фешн у книжковому містечку» департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА та обласна бібліотека для юнацтва ім. Є.Маланюка.

На Дворцовій вулиці, яка вже давно виконує у Кропивницькому роль своєрідного мистецького центру під відкритим небом, розташувались численні книжкові та фотовиставки, арт-майстерні, демонструвались чудові твори прикладного й образотворчого мистецтва, хендмейду, проводились експрес-навчання, майстер-класи та цікаві навчальні акції.

Локація Служби порятунку була представлена експонатами пожежно-технічної виставки-музею. Рятувальники демонстрували предмети побуту, які постраждали під час пожеж або стали причиною займань у помешканні, супроводжуючи розповіддю про найпоширеніші причини виникнення займань в оселях громадян, їх трагічні наслідки та способи запобігання їм. Фахівець групи піротехнічних робіт пояснював учасникам фестивалю, яка небезпека криється у вибухівці, замаскованій у звичайних речах, іграшках, коробках із солодощами та бляшанках з-під напоїв, а також, як запобігти травмуванню при виявленні застарілих боєприпасів часів Другої світової війни, які час від часу трапляються на території області. Тут же були продемонстровані і макети гранат, артилерійських снарядів, мін та сучасних вибухових пристоїв, прихованих у різних речах. Рятувальники вручали відвідувачам їх виставки застережні листівки з правилами пожежної безпеки та правилами поводження у різних надзвичайних ситуаціях. А також пропонували випробувати свої знання з безпеки життєдіяльності у вікторині та конкурсах, поміряти бойовий одяг та спорядження бійців ДСНС, навчитися правильно одягати протигаз.

Прес-служба У ДСНС в області  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool