Кропивницький: рятувальники провели для студентів вишу урок безпеки

Листопад 21, 2016 | Новини | Переглядів: 825 | Коментарі: 0

21 листопада до студентів Кіровоградського інституту державного та муніципального управління Класичного приватного університету в рамках проведення Дня цивільного захисту завітали працівники пожежно-рятувальної служби і фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпечної життєдіяльності області.

Майбутнім юристам та економістам розповіли, як захистити себе від різного роду небезпек, характерних для осінньо-зимового періоду.

Підполковник служби цивільного захисту, викладач НМЦ ЦЗ та БЖД, Микола Стець детально зупинився на пожежах, їх причинах, особливостях перебігу, способах порятунку та надання допомоги постраждалим. Фахівець курсів цивільного захисту розповів, які дії (необачні чи навмисні) здатні призвести до займання, як повинна діяти людина, якщо вона опинилась в осередку пожежі або стала свідком надзвичайної події, куди звертатись по допомогу та яку інформацію необхідно надати. Під час семінару студенти дізнались також про види вогнегасників та як їх застосовувати в залежності від причини та осередку займання. До всього, студентській аудиторії була запропонована ретельно підготовлена відеопрезентація, що у поєднанні з коментарями викладача, сприяла кращому засвоєнню навчального матеріалу.

Зацікавленість учасників семінару викликав виступ фахівця групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області старшого прапорщика служби цивільного захисту Андрія Дмитрієнка. Сапер продемонстрував зразки вибухонебезпечних предметів часів ВВв, виявлених на території області та знешкоджених фахівцями Управління, а також детально пояснив, наскільки можуть бути небезпечними боєприпаси й довів алгоритм дій у випадку, якщо ви знайшли такий предмет.

Після заходу всі бажаючі мали можливість роздивитись та приміряти засоби індивідуального захисту, потримати у руках макети боєприпасів. Одним словом, вражень та важливої інформації студенти отримали дуже багато.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool