Кропивницький: ОТГ області можуть залучити кошти на власний розвиток від програми «DOBRE»

Липень 17, 2018 | Новини | Переглядів: 649 | Коментарі: 0

Про це повідомив під час сьогоднішньої апаратної наради керівник Агенції регіонального розвитку Сергій Осінський.

Зокрема, під час засідання голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко зауважив, що для фінансування соціальних програм та проектів слід використовувати не лише бюджетні кошти, а й активно співпрацювати з міжнародними інвесторами, зазначивши, що Кіровоградщина має такий досвід і подібну співпрацю необхідно якнайширше розвивати. Суттєву допомогу в даному питанні може надати місцева Агенція регіонального розвитку.

Керівник агенції Сергій Осінський виокремив, насамперед, програму DOBRE (проект Агентства США з міжнародного розвитку

"Децентралізація приносить кращі результати та ефективність"), в рамках якої кошти спрямовуються на технічну та фінансову підтримку об’єднаних територіальних громад, а саме: на створення умов для стимулювання розвитку місцевої економіки, кращого управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг та ін.
Кіровоградщина – у числі семи регіонів України, де працює така програма. Три об’єднані територіальні громади області вже отримують, в її рамках, кошти. Нині розпочато третій етап відбору кандидатів. Загальний обсяг фінансування – близько 180 тисяч доларів (більше чотирьох мільйонів гривень). У переліку претендентів на міжнародну допомогу – 25 об’єднаних громад, у тому шість з Кіровоградської області.

Сергій Осінський наголосив, що цим шести громадам необхідно дуже відповідально підійти до підготовки заявок для участі в конкурсі, аби не втратити шанс отримати кошти. Термін подачі заявок – до 27 липня. Участь у програмі дасть можливість залучити кожній ОТГ по 4,7 млн. грн.
Сергій Кузьменко доручив керівникам райдержадміністрацій взяти дане питання на контроль.

– Якщо потрібні консультації, поради щодо того, як зробити все правильно та професійно, – зазначив він, – Агенція регіонального розвитку області надасть необхідну допомогу. Головне, щоб результатом спільних дій стало отримання додаткового фінансування для реалізації на Кіровоградщині різних соціальних програм та проектів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool